Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió de la taula de Joventut, ahir a la tarda.
Un moment de la reunió de la taula de Joventut, ahir a la tarda.

Filloy urgeix als comuns a tenir la figura de l’educador de carrer


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, considera “imprescindible que els comuns potenciïn la figura de l’educador de carrer”. Així ho va declarar ahir abans de la reunió de la taula permanent de Joventut, l’òrgan de representació política formada per representants del ministeri i pels consellers comunals amb competències en matèria de joventut. Segons el ministre, és important aquesta figura d’un jove preparat i format com a educador social que acompanyi els joves d’igual a igual i pugui detectar les possibles vulnerabilitats que pateixin amb l’objectiu de reconduir la situació d’aquests joves. Al seu parer, és més fàcil que s’hi atansin i comparteixin les seves inquietuds “perquè no s’adrecen a un despatx institucionalitzat”. 

D’altra banda, Filloy es va referir també a la necessitat d’aplicar la normativa sobre el consum d’alcohol que recull el Pla nacional contra les drogodependències. En aquest sentit, va assenyalar que s’ha de veure “si s’han de modificar o no les normatives sobre la dispensació d’alcohol a les festes majors”. Pel ministre, és imprescindible que hi hagi uns horaris “concrets, específics i iguals a totes les parròquies”, una homogeneïtzació en les característiques de la dispensació d’alcohol “i les sancions, si escau, s’hauran de començar a aplicar”.
El ministre també va presentar l’informe de la joventut d’Andorra, que recull 245 propostes fetes per més d’un miler de joves i va insistir que aquest serà “el fil conductor per als pròxims quatre anys a la taula de la joventut” amb l’objectiu d’implementar aquestes propostes. En relació amb això, va remarcar que els mateixos joves “demanen més coordinació entre els comuns, amb el departament de Joventut i el Fòrum Nacional de la Joventut” i “no podem avançar en polítiques de joventut anant cadascú pel seu compte”.
Un altre dels temes que va tractar la taula de Joventut va ser el del reglament del Lleure que regularà les activitats extraescolars, com ara les ràtios d’infants per cada monitor, i la formació mínima que han de tenir els monitors, entre d’altres qüestions. Es tracta de “posar ordre al món del lleure”, va subratllar el ministre. També va anunciar que el document està molt avançat i que estarà enllestit “a finals d’any o principis de l’any que ve”. 

filloy
urgeix
comuns
figura
educador de carrer

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Educadors de carrer: un èxit de la consellera laurediana.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte