Diari digital d'Andorra Bondia
El nou conseller lauredià, Josep Lluís Donsión, conversa amb el candidat a les legislatives per UL, Josep Majoral, i amb el candidat a cap de Govern per Progressistes-SDP, Josep Roig.
El nou conseller lauredià, Josep Lluís Donsión, conversa amb el candidat a les legislatives per UL, Josep Majoral, i amb el candidat a cap de Govern per Progressistes-SDP, Josep Roig.

Fins a 24 llistes a les territorials, amb presència de d'Acord a les set parròquies


Escrit per: 
Agències

Fins a 24 llistes territorials es presentaran a les eleccions generals del 7 d'abril per ocupar 14 escons del Consell General. Els comuns d'Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria, Ordino, la Massana i Canillo ja han validat les llistes. Qui serà present a les set parròquies serà la coalició de Liberals d'Andorra i el Partit Socialdemòcrata, d'Acord. Demòcrates per Andorra, tal com ja va avançar, no serà present a la Massana. La terceravia ha presentat, finalment, candidatura a cinc parròquies: Ordino, Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, mentre que Progressistes-SDP estarà a les parròquies d'Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Andorra Sobirana ha presentat només una llista territorial a Canillo, amb Ricard Riba i Aret Boronat, que s'enfrontaran a Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell de DA, i Cristina Valen i Josep Antoni Reina de d'Acord. A la Massana Ciutadans Compromesos presenta Carles Naudi i Raul Ferré, que s'enfrontaran a la llista de d'Acord amb Judith Pallarés i Vicenç Alay.

Magallón serà substituït al comú per Higini Martínez-Illescas

El comú d'Escaldes-Engordany ha validat aquest dimarts quatre llistes territorials. Tal com ha explicat la cònsol menor, Trini Marín, en finalitzar el consell de comú celebrat per aprovar les candidatures, la més matinera va ser d'Acord (Rosa Gili i Marc Magallon), que va presentar la seva llista aquest dilluns pels volts de les 15 hores. Aquest matí, a les 9 hores ho ha fet Progressistes SDP (Elisabet Zoppetti i Marc Gonzalez), dues hores més tard terceravia+Unió Laurediana+Independents (Josep Pubill i França Riberaygua) i, poc després, Demòcrates+Independents (Sílvia Calvó i Javier Gimenez). Les candidatures havien de presentar 28 signatures, el que representa el 0,5% del cens d’Escaldes, i tots els partits ho han “superat amb escreix”, ha informat la cònsol.

D'altra banda, i tenint en compte que Marc Magallón es presenta a la circumscripció territorial amb d'Acord, el substituirà Higini Martínez Illescas com a conseller, segons ha comunicat Liberals d’Andorra a la corporació. D'aquí a quinze dies jurarà el càrrec, ha informat Marín.

Vila demana als candidats que se'n recordin de la parròquia laurediana

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha demanat als candidats que surtin escollits en les properes eleccions legislatives que se'n recordin de la parròquia laurediana al Consell General. En un breu parlament, el cònsol ha lloat la determinació dels candidats i la seva voluntat de servir al país. Vila ha pronunciat aquestes paraules durant la breu sessió del comú que ha servit per validar les tres candidatures parroquials que s'han presentat: la d'Unió Laurediana, terceravia i independents encapçalada per Josep Majoral i Carine Montaner, la de Democràtes per Andorra i Independents amb Carles Álvarez Marfany i Victòria Grau, i la d'Acord (Liberals+PS) amb Gerard Alís i Joan Fernández.

La sessió també ha servit per acomiadar el conseller de Cultura, Josep Roig, qui va presentar la seva renúncia al càrrec el 22 de febrer en ser el candidat de Progressistes-SDP a cap de Govern. Vila ha destacat la feina que ha dut a terme Roig. El lloc que deixa l'ocuparà Josep Lluís Donsión, però encara no se sap qui assumirà la conselleria de Cultura.

"Sorpresa" per la presentació de quatre llistes a Ordino

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha fet una valoració positiva del fet que finalment s'hagin presentat quatre llistes territorials a la parròquia: "Ha estat un èxit", a parer seu. "Com més opcions hi hagi més tenen per escollir els electors", ha considerat, i més tenint en compte que hi estan representats "tots els corrents polítics, i més".

Mortés ha reconegut que "ha estat una mica sorpresa" que finalment siguin quatre llistes, quan tot apuntava que es faria una que englobaria diferents posicionaments. Finalment seran Acció Comunal d'Ordino+Demòcrates per Andorra, amb Joan Martínez Benazet i Alexandra Codina; d'Acord, amb Marc Galabert i Joan Miquel Armengol; Progressistes SDP, amb Felip Gallardo i Albert Granyella; i terceravia+Unió Laurediana+Independents, amb Noemi Amador i Jordi Balsa.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte