Diari digital d'Andorra Bondia
Electors votant al Consolat d'Espanya a Andorra.
Electors votant al Consolat d'Espanya a Andorra.

Fins a 3.548 residents espanyols exerceixen el seu dret i voten als comicis


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Fins a 3.548  residents espanyols, el 71,7,8% dels 4.942 que ho havien sol·licitat, van exercir finalment el dret a vot als comicis generals del país veí, segons les dades facilitades ahir pel cònsol general d’Espanya, Antoni Prats, que va precisar que 1.050 sufragis es van rebre per correu i 2.498 es van dipositar en urna. Aquesta xifra representa 242 vots més que ara fa set mesos, quan es van registrar 3.306 sufragis.

Pel que fa al termini ordinari de votació, és a dir, des de dimecres fins divendres, el consolat va rebre fins a 2.634 vots. Cal recordar que el mateix divendres la Junta Electoral Central va decidir allargar el termini de votació durant el cap de setmana fins ahir a dos quarts de tres de la tarda, un fet que va comportar la votació de 914 persones més.

Les paperetes s’enviaran al ministeri d’Afers Exteriors a Madrid i des d’allí es distribuiran a cada delegació provincial. El recompte d’aquests sufragis es farà dimecres.

Uns vots que se sumaran als emesos ahir arreu d’Espanya. En el moment de tancar l’edició i amb un 99% escrutat, el PSOE obtenia la victòria amb 120 escons i VOX es situava com a tercera força amb 52 diputats (28 més que en les eleccions de l’abril). Amb tot, els socialistes seguien tenint complicada la formació d’un govern amb un congrés d’allò més atomitzat. D’altra banda, el PP, aconseguia el segon lloc amb 87 escons, mentre que Podem era quarta força amb 35 diputats (7 menys que ara fa set mesos) i Ciutadans patia una caiguda en picat i es quedava amb 10 (47 menys). A Catalunya, Esquerra tornava a guanyar amb 13 escons (dos menys), JxCAt en sumava un (8) i la CUP irrompia amb dos.

residents
espanyols
vot
consolat
Ambaixada
comicis

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte