Diari digital d'Andorra Bondia
La gran majoria de demandes per votar per correu correspon a residents als dos països veïns.
La gran majoria de demandes per votar per correu correspon a residents als dos països veïns.

Fins a 486 electors demanen votar per correu als comicis del 2 d’abril


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Fins a 486 dels 29.957 electors convocats a les urnes en els comicis generals del 2 d’abril vinent, un 1,6%, han sol·licitat poder votar per correu, segons les dades facilitades avui, últim dia per poder sol·licitar aquesta modalitat de vot, pel Govern, des d’on s'ha recordat que és el primer cop que l’opció de votar per correu s’obre a qualsevol persona que es troba fora del país el dia de les eleccions, ja que fins ara només podien fer-ne ús els estudiants a l’estranger i els andorrans amb residència fixa fora del país.

D’aquesta manera, la xifra de demandes supera amb escreix l’assolida en les anteriors eleccions generals del 2019, quan van ser 147 els andorrans que van entrar la sol·licitud, si bé posteriorment sis de les peticions es van denegar per un defecte de forma. En relació amb les passades eleccions comunals, la xifra es va situar en 139 sol·licituds. 

Així mateix, des del Govern s'ha precisat que la gran majoria de les sol·licituds rebudes corresponen a residents a Espanya i França, si bé també s’han rebut demandes de Portugal, del Regne Unit, Noruega, Bèlgica, Canadà o dels Estats Units d’Amèrica, entre altres.

Un cop finalitzat el termini per demanar el vot per correu, ara, i un cop validades aquestes sol·licituds, es farà arribar el material electoral a tots els electors als quals se’ls hagi autoritzat el vot per correu, a partir del 19 de març. Així, se’ls enviaran les instruccions del procediment de vot, les professions de fe de totes les candidatures de la seva parròquia, un joc de paperetes de les opcions possibles, un sobre petit blanc-i-blau sense inscripció, un sobre imprès per la Batllia amb la indicació Vot per dipòsit judicial i el sobre de retorn amb l’adreça de la Batllia.

Els electors hauran d’enviar la documentació necessària i el vot com a molt tard el 28 de març a través de l’entitat de missatgeria. Un cop aquesta faci arribar el vot a la Batllia, aquest quedarà dipositat en les mateixes condicions que els dipositats personalment.

 

Preparant el vot judicial

Precisament, quant al vot per dipòsit judicial, al vestíbul de la Seu de la Justícia ja s’està preparant el dispositiu per acollir aquesta modalitat de vot amb la col·locació de les cabines perquè els electors puguin enllestir els sobres corresponents. El dipòsit del vot judicial s’iniciarà el dilluns 20 de març a les nou del matí i es podrà dipositar a la Batllia cada dia de dilluns a divendres entre les nou del matí i les set de la tarda, i els dissabtes de nou del matí a una del migdia, fins al dissabte 1 d’abril.

Andorra
electors
eleccions
vot correu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte