Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu en la compareixença d’ahir al vespre.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu en la compareixença d’ahir al vespre.

Fins a 509 autònoms demanen la suspensió de la cotització a la CASS


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

Fins a 509 autònoms han demanat ja la suspensió de la cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), una de les mesures incloses en la Llei òmnibus per a aquells treballadors per compte propi que han hagut de cessar la seva activitat o que l’han vist substancialment reduïda, segons va explicar ahir el ministre de Finances i portaveu de l’executiu.

Així mateix, Eric Jover, que va recordar que l’executiu es fa càrrec d’aquestes cotitzacions perquè puguin mantenir la cobertura mèdica, va informar també que 192 autònoms més han demanat d’acollir-se a la reducció de la cotització. A la vegada, va continuar el ministre, hi ha hagut 344 empreses que han sol·licitat que sigui l’executiu qui assumeixi la part patronal de la cotització dels seus treballadors, mesura també inclosa en la Llei òmnibus.

No a l’estat d’alarma
D’altra banda, Jover va explicar que després de constatar una baixada de la mobilitat durant el cap de setmana, l’executiu ha decidit no decretar l’estat d’alarma ara per ara. El ministre, que va detallar que el descens de la mobilitat interna es va situar en el 84% mentre va ser del 99% a la frontera francoandorrana i del 97% al punt fronterer del riu Runer, va recordar que després de percebre un increment de la mobilitat durant la setmana es va optar per doblar la presència policial per tal de fer passar les recomanacions escaients als ciutadans, i va destacar que per ara “la resposta cívica és suficient”.

Amb tot, Jover va voler ser molt clar i va remarcar que el fet de no recórrer a la mesura de l’estat d’alarma “no vol dir que aprovem una relaxació”, i va insistir que “cal continuar quedant-se a casa”.

El portaveu de l’executiu va actualitzar també les dades relatives al programa de crèdits tous. En aquest sentit, va informar que ja s’han rebut 1.286 sol·licituds i que s’han fet efectives 153 resolucions, de les quals se n’han estimat 130 i se n’han denegat 23. Quant a l’import dels ajuts atorgats, Jover va detallar que s’han donat 6,2 milions d’euros per a despeses de funcionament, un 35% de l’import sol·licitat, i 193.000 euros per al refinançament de préstecs bancaris, quantitat que equival a l’11% de la demanada.

Amb relació a les propostes presentades pel Partit Socialdemòcrata, Jover va recordar que moltes d’elles ja s’inclouen en el primer paquet de mesures aprovat i que algunes es preveuen de cara al segon paquet que s’està treballant. En aquesta línia, va assegurar que hi ha “un 90% de consens amb aquestes propostes”, i es va mostrar convençut que es podran tirar endavant també amb l’aval de totes les forces polítiques.

D’altra banda, Jover va informar que gràcies a l’ajuda del copríncep francès i a la inclusió d’Andorra dins la xarxa hospitalària francesa, ha arribat al país una partida de 3.800 mascaretes del tipus FFP2 i de 16.350 quirúrgiques. Així mateix, i en aquest cas gràcies a la donació d’una companyia xinesa, arribarà també, via Luxemburg, una partida  de 10.000 mascaretes FFP2, 150.000 mascaretes quirúrgiques i 5.000 vestits d’aïllament.

Finalment, el ministre va detallar també que als comptes bancaris per recollir donacions s’han ingressat ja 1.401.000 euros, quantitat a la qual cal sumar-hi els més de 43.000 recaptats a través dels missatges de text enviats al 828.

509
autònoms
demanen
suspensió
cotització
cass

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte