Diari digital d'Andorra Bondia
La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, després de la reunió de la junta de presidents.
La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, després de la reunió de la junta de presidents.

Fixades dues sessions de control el 20 de juny i l’11 de juliol


Escrit per: 
M.S. / Foto: Consell General

La junta de presidents va acordar ahir la celebració de dues sessions de control a l’executiu al Consell General els dies 20 de juny i 11 de juliol, segons va informar la subsíndica, Meritxell Palmitjava, que va confirmar també la celebració d’una sessió ordinària el 4 de juny vinent, en la qual juraran els nous parlamentaris que substitueixen els que han estat nomenats ministres i es votaran les delegacions als organismes internacionals i la composició de la Permanent.
Així mateix, en la reunió, que va servir també per organitzar els espais i despatxos que ocuparà cada grup parlamentari i per distribuir les presidències i vicepresidències de les comissions legislatives que corresponen a cada grup, es va tancar també l’import de les dietes que perceben els consellers generals en els diferents desplaçaments, import que es rebaixa a 100 euros per dia de desplaçament, segons va precisar Palmitjavila, que va avançar també que els parlamentaris “hauran de presentar els tiquets corresponents” a la despesa.
D’altra banda, el grup parlamentari liberal va informar ahir que ja ha notificat a Sindicatura els canvis en la seva composició arran del nomenament de Jordi Gallardo com a ministre de Presidència, Economia i Empresa. Així, i tal com ja s’havia avançat, Ferran Costa assumirà la presidència del grup, al qual s’incorporarà la número tres de la llista nacional, Eva López, mentre que Sílvia Ferrer serà proposada per ocupar la secretaria de Sindicatura que deixa Costa, proposta que també es votarà en la sessió del 4 de juny.
A la vegada, el grup va informar de la participació a les delegacions internacionals i a les comissions. Així, Costa serà membre de la delegació andorrana a l’OSCE i la UIP, López al Consell d’Europa, i Marc Magallon a la Francofonia. Quant a les comissions, Costa presidirà la d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports i serà també present en la de Finances i Pressupost; Magallón serà el vicepresident de la d’Economia, Agricultura, Indústria Comerç i Turisme i membre també de la de Política Territorial Urbanisme i Medi Ambient; Ferrer participarà en la d’Afers  Socials i Igualtat i a la de Salut, i López formarà part de la comissió de  Justícia, Interior i Afers Institucionals i de la de Política Exterior.

 

fixades
dues
sessions
control
juny
juliol
dies

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte