Diari digital d'Andorra Bondia
Els impulsors del projecte durant la roda de premsa de presentació.
Els impulsors del projecte durant la roda de premsa de presentació.

FolkAND, un projecte escolar convertit en realitat


Escrit per: 
Agències / Foto: M. M.

Sant Julià de Lòria acollirà aquest cap de setmana un festival internacional de folklore amb la participació de grups andorrans i també de Bulgària i Croàcia. El projecte, batejat com a FolkAND, ha nascut fruit d'un treball intens i persistent de tres alumnes de l'escola andorrana de batxillerat que han aconseguit convertir un projecte escolar en una realitat palpable. Al capdavant de la idea hi ha Jesús Minguez, artífex de la idea i que va aconseguir enrolar en el projecte dos companys més de classe, Clàudia Gràcia i Dídac Torra. La idea, les activitats que es faran duran el cap de setmana, la recerca d'espònsors, el cartell... tot ho han dut a treme els tres que han rebut el suport de l'Esbart Laurèdia i del comú de Sant Julià de Lòria. 

“És un projecte ambiciós que té un impacte econòmic de gairebé 10.000 euros, que hem buscat amb espònsors i empreses, i de manera indirecte també repercutim en la parròquia”, ha destacat Minguez, que ha apuntat la logística per portar grups de l'estranger i allotjar-los a Sant Julià. Els tres joves, menors d'edat, han decidit emprendre el projecte per aprendre i acumular experiència professional. “Hem après molt a fer contacte amb empreses, contacte internacional, encarregar-nos de contractar autobusos, hotels... coses que pensàvem que érem incapaços de fer, però ho hem fet”, ha assenyalat Mínguez, que ha animat a totes els joves a fer projectes per trencar l'estereotip que els joves no tenen ambició.

Torra s'ha encarregat de dissenyar el cartell i els logos del festival, mentre que Gràcia s'ha dedicat a la comunicació de l'esdeveniment, tant internament com externament. I tota aquesta feina amb què es plasmarà? El primer dia, aquest dissabte, arrencarà el festival amb una desfilada a partir de les cinc de la tarda a l'avinguda Meritxell amb la Gresca Gegantera d'Andorra. A les sis, a l'arribada a la plaça de la Rotonda, se sumaran a la festa els Castellers d'Andorra i els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú. El plat fort arribarà a les deu de la nit a l'Auditori Claror amb l'actuació de l'Esbart Laurèdia, l'esbart de les Valls del Nord, el grup de folklore de la Casa de Portugal i els dos grups estrangers de Bulgària i Croàcia. L'endemà, el festival continuarà amb una actuació a les onze del matí a l'avinguda Carlemany.  

A més, per tal que les persones que vinguin puguin conèixer el país, també ens han preparat visites claus a Caldea, Roc del Quer, Espai Columba, Museu del Tabac així com l'organització d'un dinar popular. Tot plegat, diuen, que el projecte els ha portat “molta més feina del que ens haguéssim imaginat, a vegades hem pecat d'anar sempre a l'últim moment”, ha dit. Finalment, i en to de broma, el conseller de Cultura, Josep Lluís Donsión, els ha assegurat que quan es graduin els fitxaran al departament de Cultura per la feina feta.

FolkAND
projecte
escolar
convertit
realitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte