Diari digital d'Andorra Bondia
Albert Font durant la seva intervenció a la 75a Assemblea de l'OMS.
Albert Font durant la seva intervenció a la 75a Assemblea de l'OMS.

Font insta l'OMS a elaborar un reglament sanitari internacional


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

El ministre de Salut, Albert Font, ha instat els membres de l'Organització Mundial de la Salut a "treballar conjuntament per desenvolupar un reglament sanitari internacional, i crear un examen periòdic internacional en matèria de salut que permeti millorar la capacitat de reacció dels països", i ha demanat que davant els nous instruments de control es tinguin també en compte els petits estats com Andorra.

Així ho ha afirmat en la seva al·locució durant la 75a Assemblea de l'OMS que s'està celebrant aquesta setmana a Ginebra, on ha incidit en la necessitat de "gestionar de manera col·lectiva la crisi sanitària, i prendre mesures per reforçar l’arquitectura multilateral de la salut per tal de poder fer front a qualsevol nova pandèmia”, motiu pel qual ha apuntat que cal assegurar el finançament d’aquesta organització mundial.

Així mateix, en el seu discurs Font s’ha referit a la crisi provocada per la Covid-19, especialment a les conseqüències psicològiques que aquesta ha tingut sobre la població. Per això, ha prosseguit, cal fomentar un acompanyament en matèria de salut mental: “Andorra ha adoptat recentment el Pla Global de Salut Mental i de la lluita contra les dependències”.

La 75a Assemblea de l’OMS també servirà per tornar a nomenar l’etíop Tedros Adhanom Ghebreyesus com a director general de l’organisme durant 5 anys més.

D'altra banda, Font ha aprofitat la seva estada a Ginebra per mantenir una reunió bilateral amb el secretari d’Estat de Sanitat de San Marino, Roberto Ciavatta, amb qui ha acordat estudiar possibles col·laboracions entre els Petits Estats en matèria sanitària. També s’ha reunit amb la ministra de Salut portuguesa, Marta Temido, per intercanviar estratègies d’actuació sobre salut pública.
Finalment, el ministre de Salut s’ha vist amb els seus homòlegs Alain Berset, conseller federal de Salut suís i Carolina Darias, ministra espanyola; amb els representants governamentals d’altres països i amb el director regional de l’Oficina Regional d’Europa, Hans Kluge.

font
insta
OMS
elaborar
reglament
sanitari
Internacional

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte