Diari digital d'Andorra Bondia

Font qualifica 'd'absurd i negativista' el posicionament d'ApC en el debat del pressupost


Escrit per: 
Agències


El conseller general socialdemòcrata, Jordi Font, ha qualificat 'd'absurd i negativisita' el posicionament adoptat per Andorra pel Canvi (ApC) en el debat dels pressupostos. Font s'ha mostrat decebut pel fet que els altres grups parlamentaris 'firmin l'acabament a més o menys curt termini de la legislatura' i ha explicat que la situació actual no és la mateixa que la de la darrera legislatura.

 Així, ha posat de relleu que del vot dels socialdemòcrates no en depenia el bloqueig del país i en canvi ara sí que el vot contrari als pressupostos d'ApC i CR suposa aquest bloqueig. Font ha fet aquestes manifestacions al programa Ara i aquí de Ràdio Nacional d'Andorra.

Jordi Font, president de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost, s'ha mostrat molt decebut pel posicionament adoptat per l'oposició, sobretot per Andorra pel Canvi. Segons Font, el vot negatiu als pressupostos d'aquest grup significa que signen 'l'acabament a més o menys a curt termini de la legislatura', perquè 'un país no pot funcionar sense pressupost'. Malgrat que amb les dotzenes parts es pot seguir treballant, la feina no tindrà la visibilitat que es voldria. De totes maneres, Font és optimista de cara a tirar endavant la reforma fiscal, ja que amb Coalició Reformista (CR) trobaran 'un mínim denominador comú'. De fet, segons el conseller socialdemòcrata, en el debat en comissió dels pressupostos, l'acostament entre PS i CR 'el provoca' ApC amb el seu posicionament. Font ha acusat ApC de 'passar de tot', de 'quedar al marge de la conversa' i de 'no respectar la seva feina' de parlamentaris, que és la de 'millorar els projectes'.

El conseller socialdemòcrata ha carregat, sobretot contra ApC. 'Podríem trobar totes les motivacions possibles' al vot contrari als pressupostos, però a l'entendre de Font, 'no són suficients per bloquejar un país'. Font s'ha demanat 'on poden trobar el més mínim avantatge pel país per no deixar governar'. El president de la Comissió de Finances i Pressupost ha defensat el seu grup parlamentari de les recriminacions que alguns els fan en el sentit que ells en d'altres ocasions han fet el mateix: votar en contra els pressupostos. Font ha assegurat que la situació no és la mateixa i que en la legislatura anterior tothom sabia que el pressupost tenia 'assegurat el suport'. De totes maneres, Font ha reconegut que no sap quin hagués estat el posicionament dels socialdemòcrates davant d'aquesta situació. Però ha deixat entendre que haurien deixat passar el projecte de pressupostos, ja que 'és millor' un pressupost que treballar amb dotzenes parts, encara que el pressupost no t'agradi.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte