Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, durant la compareixença d’avui posterior al consell de ministres.
El titular de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, durant la compareixença d’avui posterior al consell de ministres.

Formalitzat el préstec del CEB, que es retornarà a un interès del 0,78%


Escrit per: 
M.S./ Foto: Govern d'Andorra

El Govern ha aprovat avui en sessió de consell de ministres la formalització del préstec de 8 milions d’euros amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) destinat a finançar part de les despeses contemplades per a la implementació del programa de Transformació Digital del país, segons ha explicat el titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, que es desplaçarà els pròxims dies a la seu del CEB a París per signar el contracte del préstec.

El ministre ha detallat que es tracta d’un finançament a 19 anys amb un any de carència i a un interès del 0,78%, un “tipus molt atractiu i bo per finançar-nos”, i ha insistit que aquest préstec és el primer crèdit que el CEB atorga a un país per impulsar la digitalització, a la vegada que ha recordat que la transformació digital, tant de l’Administració general com de les empreses privades, és una de les principals línies d’actuació i eixos estratègics inclosos en el full de ruta Horitzó 23 del Govern. I en aquesta línia, ha destacat que es té la voluntat que “els projectes que són estratègics els gestionem d’una forma associada pel que fa a la gestió del deute”.

Es tracta del segon préstec que el Govern pacta amb el CEB després del de 12 milions atorgat per fer front a les despeses derivades de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

D’altra banda, i després d’avançar-ho dilluns al Consell General durant el debat del pressupost per a aquest exercici, Jover ha confirmat que les properes setmanes es portarà a terme una nova emissió internacional de bons verds socials i sostenibles, també de 500 milions d’euros com la que es va tirar endavant l’abril passat. De fet, el titular de Finances ha precisat que “s’aprofitarà el prospecte” de l’emissió de la primavera passada, que ja preveia que es poguessin emetre fins a 1.200 milions de deute, i que serà una operació llistada a Luxemburg amb un termini a més anys i amb un interès més baix que no les emissions nacionals, que són a més curt termini. En aquest sentit, Jover ha recordat que per a aquest exercici es preveuen emissions de deute per valor de 600 milions d’euros per refinançar operacions anteriors que vencen enguany.

Formalitzat
préstec
CEB
retornarà
interès
0
78%

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte