Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra Judith Pallarés i la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, en la compareixença d'aquest migdia.
La ministra Judith Pallarés i la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, en la compareixença d'aquest migdia.

Funció Pública revisarà l’adaptació digital de fins a 350 llocs de treball


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El Govern procedirà a la revisió de fins a 350 llocs de treball de l’Administració per tal d’adaptar-los a les noves eines digitals, segons han explicat la ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, i la secretària d’Estat de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Lara Vilamala, que han precisat que s’ha convocat un concurs públic per a la contractació d’una empresa per a l’elaboració del pla. 

La ministra, que ha remarcat que l’actuació s’adiu amb els objectius de transformació digital i simplificació de l’Administració que ja es recullen també en el pla Horitzó 23, ha destacat que el procés comportarà també una adaptació de les graelles retributives a la vegada que es vol vincular amb el desenvolupament de la carrera professional. 

Així mateix, Pallarés ha admès que aquesta planificació comportarà que s’hagin de “reconduir” certs llocs de treball i que l’Administració “s’aprimi” en certes ocupacions i en canvi s’hagin de col·locar persones en d’altres que es puguin crear. Amb tot, la ministra ha volgut deixar clar que no es preveu acomiadar treballadors públics. “Quan es parla de supressió, no parlem de persones, sinó de llocs de treball”, ha defensat Pallarés, que ha apuntat que en tot cas s’haurà de reubicar personal que adquireixi noves competències, i ha posat d’exemple el personal que gestiona documentació quan desaparegui el paper i aquesta passi a ser tota digital.

Per la seva part, Vilamala ha explicat que l’adjudicatària del concurs, que compta amb una dotació de 215.000 euros per als pròxims tres anys, haurà d’aportar “metodologia, eines, criteri i formació específica al departament” i que la proposta ha de preveure quatre parts. Concretament, l’elaboració de l’adaptació de les taules retributives, l’anàlisi, valoració i classificació de 350 llocs de treball, formació en l’anàlisi, valoració i definició de les càrregues dels llocs de treball per al personal de la secretaria d’Estat de Funció Pública així com l’assessorament i consultoria fins a la implementació del projecte. En el cas de la graella salarial, aquesta haurà de comptar amb quinze nivells, tal com estableix la Llei de la Funció Pública, i haurà de tenir en compte que l’evolució al llarg del temps, amb els increments de l’IPC o l’augment del salari mínim, no suprimeixi cap nivell.

Funció Pública
revisarà
l’adaptació
digital
350
llocs
treball

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte