Diari digital d'Andorra Bondia

Gabriel Dallerès volia reduir a una amonestació el ‘cas Metayer’


Escrit per: 
Agències

El cònsol menor d’Encamp, Gabriel Dallerès, que participa habitualment en les reunions del Consorci del Cor Nacional dels Petits Cantors tot i que no té dret a vot, va intentar reconduir l’afer de Catherine Metayer cap a “alguna cosa més raonable” com una “amonestació”.

De la seva banda, el cònsol major, Miquel Alís, va dir que actualment tornaria a prendre la mateixa decisió perquè, segons va afirmar, ell ha estat la persona que més ha defensat Metayer i, en canvi, s’ha sentit enganyat, ja que l’exdirectora va argumentar que no havia assistit a l’actuació del 4 de setembre per motius familiars i, en canvi, estava jugant a golf.
El cas Metayer va centrar bona part de la sessió de consell del Comú d’Encamp d’ahir. El cònsol major va explicar els motius que van portar el consorci a prescindir dels serveis de la directora artística, mentre que es va fer públic el desacord del cònsol menor, que en la passada junta de govern del 29 de setembre ja va comunicar que considerava que la falta no justificava la decisió presa i que esperava que l’afer se solucionés als tribunals.
Dallerès va celebrar que finalment es rectifiqués, però va dir que el més greu és que se l’acomiadi sense reconèixer la tasca durant tants anys. També va afegir que no es tracta d’una qüestió d’Estat, i que per tant les seves discrepàncies amb el cònsol major no tindran conseqüències, però sí que es tracta d’un afer greu.
De la seva banda, Alís va explicar els motius que van fer que no dubtés a recolzar l’acomiadament, ja que es va sentir dolgut que l’enganyés una persona que ell sempre havia defensat, fent referència al polèmic concert. Alís també va explicar que l’informe que relatava totes les irregularitats va arribar al consorci des del Govern, i que el van fer persones que segueixen el cor i parlen amb el gerent i el pianista, que va ser el que va alertar del cas. El cònsol també va explicar que ell va ser qui va proposar que Metayer dimitís, i que el consorci va voler protegir-la no incloent en la carta que se li va trametre la totalitat de les irregularitats, com és la qüestió dels diners.
L’oposició també va  mostrar  el seu desacord amb l’acomiadament de Metayer. Pere Torres va indicar que davant la falta greu s’haurien pogut prendre altres mesures, com per exemple avisar-la o contractar una altra persona per sobre que l’ajudés.
D’altra banda, la corporació d’Encamp va aprovar la proposta de la comissió de Finances d’elaboració del pressupost de l’any vinent, que té com a objectiu reduir un 20% les despeses en diverses partides. El cònsol va dir que es reduirà en inversió, en les subvencions de les activitats culturals i esportives i en les subvencions que s’atorguen a les associacions, ja que vol evitar que hi hagi entitats que solament visquin de la subvenció de la corporació comunal, i a partir d’ara es donarà una ajuda en funció dels ingressos que recaptin.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte