Diari digital d'Andorra Bondia

Gabriel insta Bartumeu a definir la seva proposta i a detallar “cap a on vol anar”


Escrit per: 
Marià Miño


El cap de l’oposició, Joan Gabriel, va instar ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que “es defineixi” i que detalli “com i cap a on vol anar”.

Així mateix, el president del grup parlamentari reformista va mantenir, en declaracions al programa Vox Populi d’RNA, que només estarà disposat a abstenir-se en la votació del pressupost si hi ha el compromís de dissoldre el Consell General en un termini de sis mesos. De la seva banda, Bartumeu va contactar telefònicament ahir a la tarda amb el líder reformista per emplaçar-lo a una futura trobada, un cop torni del seu viatge oficial a París, en la qual s’analitzarà la proposta de pacte.

Després de reunir-se dissabte amb el comitè directiu del Partit Socialdemòcrata (PS) i d’haver parlat amb el cap de l’oposició, Bartumeu va assegurar ahir que “tots dos seguim en la línia de trobar una solució política a un problema que afecta l’interès general del país”. No obstant, el cap de l’executiu va matisar que “quan el vegi serà quan analitzarem la proposta que va fer i la meva resposta davant dels mitjans”. En aquest sentit, Bartumeu va reiterar que el 2010 no hi haurà eleccions i que no prefixarà una data per a la dissolució del Consell General, ja que “el cap de Govern no pot condicionar una data concreta d’exercici d’una competència constitucional en un pacte polític”. El màxim responsable de l’executiu va mantenir també que “de març a setembre és un termini massa curt per desenvolupar el pacte pel que fa a les lleis tributàries”.

Crítiques al govern
De la seva banda, Gabriel es va qüestionar si Bartumeu “prioritza el partit o el país” i va preguntar-se per la credibilitat que “hem de donar des de CR al pacte”, en considerar que el cap de Govern “no entén els problemes del país” i que “es dedica a la política de col·locació de persones del seu partit”.
En aquest sentit, el líder reformista va afegir que “tot el que fa olor de CR ha passat a millor vida, totes les persones que s’ha vist que podien tenir una mica de relació amb nosaltres, encara que no fos veritat, i, en contrapartida, s’ha posat comissaris polítics”, i va posar com a exemple el nomenament dels directius d’RTVA.

La signatura amb el grup de països
nòrdics serà conjunta i es farà a París

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir que la signatura dels convenis d’intercanvi d’informació fiscal amb el grup de països nòrdics serà conjunta i es realitzarà a París. Tot i que de moment no hi ha una data concreta, Bartumeu va concretar que l’acord es firmarà l’última setmana de febrer. El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, serà l’encarregat de signar uns convenis que permetran a Andorra sortir de la llista grisa de paradisos fiscals.
El màxim responsable de l’executiu va explicar que “el mateix dia se signaran tots els convenis, que ja estan “negociats i acordats”, i va argumentar que el grup de països nòrdics ja va seguir el mateix procediment recentment, en signar amb San Marino a Finlàndia.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte