Diari digital d'Andorra Bondia

Gabriel: 'O es fa un pla de ruta intern amb els grups parlamentaris o el cap de Govern ha de dissoldre el consell la setmana que ve'


Escrit per: 
Agències

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, ha criticat l'anunci del Partit Socialdemòcrata de convocar eleccions anticipades a la primavera amb la condició d'aprovar abans la reforma fiscal i pactar un pressupost de mínims amb CR.

El reformista ha afirmat que els socialdemòcrates 'han perdut tota credibilitat possible i estan desacreditats a seguir governant perquè ells mateixos s'han tancat totes les portes' i ha afegit que 'és inadmissible que un partit digui el que ha de fer un grup parlamentari, com és el cas dels reformistes: si han de seguir un guió, si han de fer un pressupost, si no poden anar a veure els cònsols, etcètera'. Gabriel espera que el cap de Govern digui institucionalment quina és la seva posició 'i a partir d'aquí té dos camins, o es fa un pla de ruta intern amb els grups parlamentaris dins del Consell o no li queda més solució que dissoldre el Consell, però no d'aquí sis mesos, sinó la setmana que ve'.

Segons el líder del grup reformista, l'únic que fa el PS 'és acabar de confondre més la societat andorrana'. Si en la reunió de la junta directiva socialdemòcrata d'aquest divendres s'havia de valorar i decidir si es feia un govern d'unitat o no, per Gabriel 'totes les esperances han quedat evaporades'. Gabriel considera 'inadmisible que un partit polític marqui el ritme en què han de treballar les institucions'.

El reformista ha dit també que 'és impossible de fer la reforma fiscal sense una voluntat social, i menys amb una pressió com la que s'està posant ara d'haver de votar el pressupost de mínims' i de convocar eleccions a l'abril. Segons Gabriel, això suposa 'un trencament del pacte d'Estat que s'havia fet per treballar sobre la fiscalitat' i indigna als reformistes, que havien demanat 'que ningú interfereixi en les negociacions que s'estan duent a terme, i un partit, sigui el que sigui, no s'ha d'immiscuir, cosa que està fent el PS'.

Gabriel vol que sigui el cap de Govern el que digui el que creu que s'ha de fer, 'perquè és ell el responsable de governar'. 'I si considera que s'ha de fer tal com diu el seu partit i CR no pot anar a una reunió de cònsols perquè el PS ho ha decidit i CR no s'ha d'entrevistar amb els agents socials, no entenem quina reforma fiscal farem', ha afegit. El president reformista ha assegurat finalment que 'treballant amb aquestes condicions, per nosaltres, aquesta legislatura la considerem esgotada i la setmana que ve, si és així, el cap de Govern hauria de dissoldre el consell'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte