Diari digital d'Andorra Bondia

Gabriel traslladarà a CR replantejar-se el suport a les lleis fiscals davant l'actitud del Govern


Escrit per: 
Agències/Foto: N.M.

El president del grup parlamentari, Joan Gabriel, ha dit aquest divendres després del Consell General que CR 'no vol ser còmplice d'allargar aquesta legislatura quan no té cap sentit'. El líder reformista ha explicat que han arribat 'al límit de la paciència' i que el seu grup no es vol sentir utilitzat perquè el cap de Govern allargui la legislatura.

Joan Gabriel s'ha mostrat especialment molest amb l'actitud del grup socialdemòcrata en la sessió d'aquest Consell General i, sobretot, en les noves propostes que va llançar el cap de Govern a principis d'aquesta setmana. Gabriel ha dit que 'ara de cop es despengen dient que han sortit una sèrie de problemes diferents i que hem de fer una sèrie de lleis'.

El polític massanenc ha deixat clar que els reformistes en cap moment seran utilitzats com a excusa per allargar una legislatura que consideren esgotada: 'no voldríem ser utilitzats per la nostra forma de treballar en clau d'Estat'. Ha afegit que 'no podem continuar votant sempre en clau d'estat i lleialtat institucional totes les suggerències del Govern, perquè ens hi podríem passar quatre anys' i 'l'únic que fa és malmetre la situació econòmica del país'.

Amb aquests arguments, Joan Gabriel portarà a debat del grup parlamentari del proper dimecres 'replantejar si és convenient passar el nou model fiscal directe pactant amb el grup parlamentari socialdemòcrata'. Així, doncs, Gabriel ha dit que aprovar les lleis fiscals directes 'no tindria massa sentit si no va lligat a una declaració del cap de Govern' de convocatòria electoral, ja que l'oposició no ha presentat esmenes parcials al pressupost i un cop passat el debat a la totalitat  'ja es poden convocar eleccions; així també ho ha dit el president del seu grup parlamentari i d'ApC'.

Joan Gabriel ha conclòs explicant que 'no volem perpetuar-nos en una cadira i fent aquesta comèdia de votar crèdits extraordinaris. Cap país del món pot continuar així.' I ha afegit que si aquesta és l'estratègia de Govern per allargar la legislatura 'nosaltres no la volem jugar perquè es confia en la bona fe i la lleialtat institucional que només està donant CR, però arriba un moment que la nostra funció és fer oposició' i 'no hem de ser còmplices d'allargar aquesta legislatura quan no té cap sentit de fer-ho'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte