Diari digital d'Andorra Bondia
Gairebé 2.000 residents ja han exercit el seu dret a vot
Gairebé 2.000 residents ja han exercit el seu dret a vot

Gairebé 2.000 residents ja han exercit el seu dret a vot


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Fins a 1.981 residents espanyols ja han exercit el seu dret a vot de cara a les eleccions generals espanyoles de diumenge vinent, és a dir un 8,9% dels 22.050 residents amb dret a vot, segons les dades fetes públiques pel consolat general d’Espanya al Principat.
Aquest percentatge ja supera el 8% que es va registrar en les eleccions generals del desembre passat quan encara queden tres dies perquè els residents del país veí, que ho hagin sol·licitat prèviament, puguin emetre el seu sufragi. Aquesta dada confirma la percepció inicial del consolat en el sentit que aquestes eleccions han generat més interès entre els ciutadans espanyols després que les forces polítiques del país veí no haguessin arribat a cap acord per formar Govern després dels comicis del 
desembre.
Tot i l’increment de la participació, la jornada d’ahir va ser més tranquil·la que no pas la de dimecres i no es van repetir les cues del primer dia de votació, exceptuant moments puntuals. Així, ahir van dipositar el seu vot a l’urna fins a 460 residents, gairebé 200 menys que dimecres, quan van ser 650 les persones que van exercir el seu dret a vot presencialment a la seu consular.
Quant al vot per correu, i després que dimecres arribessin a la seu diplomàtica 844 sufragis per aquesta via, ahir només se’n van comptabilitzar 27 més. És a dir que, i sense comptar els vots que els residents hagin pogut enviar directament a les oficines provincials respectives, fins a 871 residents han utilitzat aquesta via per emetre el seu vot.
Avui, i tot i ser dia festiu a Andorra la Vella, la seu consular estarà oberta de les nou del matí a les vuit del vespre per a aquells ciutadans que vulguin anar a votar. Demà l’horari per poder exercir el dret a vot serà de les nou del matí a les cinc de la tarda, i diumenge, el mateix dia de la cita electoral, els residents espanyols podran votar a la seu consular entre les nou del matí i la una del migdia.

eleccions
residents espanyols
consolat general d'Espanya

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte