Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, aquest matí al Consell General.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, aquest matí al Consell General.

Gallardo assegura que “acomiadar és una necessitat per a moltes empreses”


Escrit per: 
M.S.

“Acomiadar en un moment com l’actual és per a moltes empreses una necessitat”. Així de contundent s’ha mostrat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant el debat de les 37 reserves d’esmena presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata al projecte de llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

El ministre responia així en el debat del grup de reserves d’esmena defensades per la president suplent del grup socialdemòcrata, Judith Salazar, que planteja que, per “coherència” amb el primer paquet de mesures, les empreses que haguessin acomiadat personal durant aquests dies no es poguessin acollir a la figura de la suspensió temporal del contracte de treball (STCT) i de reducció de la jornada laboral o, en tot cas, no en les mateixes condicions que les que “s’han endeutat amb els crèdits tous per mantenir les seves plantilles”.

Gallardo, que ha dit a Salazar que “partim d’un anàlisi oposat del moment que viuen les empreses”, ha lamentat que des del PS “es vulgui obligar les empreses que han acomiadat” a no poder-se acollir a aquesta figura i de “voler-les carregar encara més” penalitzant-les si s’hi acullen. “No acceptar que en aquest país amb l’activitat tancada hi haurà acomiadaments és no entendre res”, ha assegurat Gallardo, que ha retret també als socialdemòcrates que parteixin de la base que “s’ha acomiadat sense tenir en compte la viabilitat de les empreses” i ”sense seguir la legislació”.

També la parlamentària demòcrata Ester Molné ha recordat al PS que l’objectiu i la prioritat de les mesures és garantir els llocs de treball i que per fer-ho cal ajudar les empreses. En aquesta línia, Molné ha assegurat que “posar penalitzacions per acollir-se a les STCT implica més fallides i acomiadaments”.

Les constants referències al desconeixement de la realitat empresarial han indignat els socialdemòcrates. En aquest sentit, i en el debat d’una reserva d’esmena posterior, el conseller general Jordi Font ha volgut deixar clar als grups de la majoria i al titular de Presidència, Economia i Empresa que “al PS hi ha tants empresaris com a la resta de formacions polÌtiques” i que hi ha hagut molts socialdemòcrates que “han creat empreses i no les han heretat”.

gallardo
assegura
acomiadar és una necessitat per a moltes empreses

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte