Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la seva estada a Singapur.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la seva estada a Singapur.

Gallardo busca a Singapur acords en matèria d’inversió estrangera, emprenedoria i innovació


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha mantingut aquest dimarts a Singapur diverses reunions de treball i trobades bilaterals, en matèria principalment d’inversió, amb el viceprimer ministre i ministre Coordinador de Polítiques Econòmiques, Heng Swee Keat, i amb el ministre de Comerç i Indústria, S. Iswaran.

Gallardo ha explorat amb els dos ministres la possibilitat de tancar un acord de reciprocitat en matèria d’inversió estrangera que agilitzi les inversions en els dos països com a plataforma d’internacionalització de les dues economies. Aquest conveni és el pas previ a explorar un possible conveni de no doble imposició en el mig o llarg termini.

Paral·lelament, també es treballa en un altre acord amb Enterprise Singapore, l’agència anàloga a Andorra Business i Andorra Recerca + Innovació, en matèria d’emprenedoria i ecosistema d’innovació. Jordi Gallardo ha explicat que “l’objectiu ha estat traslladar al Govern de Singapur la voluntat d’incrementar les inversions entre els dos Estats, a través d’un conveni que afavoreixi la inversió estrangera, i també posar en contacte les dues agències d’inversió (Andorra Business i Enterprise Singapore) per afavorir el contacte dels ecosistemes d’empreses emergents i d’innovació dels dos països”. A les reunions també ha participat, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert.

Les reunions entre Gallardo i els dos ministres asiàtics s’han celebrat aprofitant la invitació a Andorra per a participar en el congrés del Global Sports Innovation Center de Microsoft, un esdeveniment que dimecres i dijous connectarà a Singapur els ecosistemes empresarials i de tecnologia esportiva de tots els continents amb el mercat asiàtic, i on el Principat comptarà amb una destacada participació.

L’agenda del dia del ministre l’ha completat una sessió de treball a Galen Capitaland de Singapur, un espai especialment dissenyat per a empreses d'enginyeria d’R+D, químics, ciències de la vida i processos digitals. Gallardo s’ha reunit amb el director, Joel Sik, i ha conegut, entre d’altres, l’Smart Urban Co-Innovation Lab, una plataforma que ofereix a professionals de la indústria afins una plataforma per innovar conjuntament, col·laborar i provar solucions intel·ligents en diverses indústries.

Jordi Gallardo

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte