Diari digital d'Andorra Bondia
Gallardo, candidat d’un moviment proper que “no mira al passat”
Gallardo, candidat d’un moviment proper que “no mira al passat”

Gallardo, candidat d’un moviment proper que “no mira al passat”


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Jordi Gallardo es va reivindicar ahir com el candidat d’un moviment que vol estar més a prop de les persones, que “entén que les coses es decideixen quan s’ha escoltat tothom, no quan han decidit alguns”, i que deixa enrere “tics del passat”. Ho va dir en la seva intervenció al congrés extraordinari de Liberals d’Andorra (LdA), en què va ser proclamat candidat. Gallardo, que va parlar de sacsejar la política andorrana i el seu modus operandi tradicional, va remarcar que la proposta que encapçalarà ofereix el punt d’equilibri davant dels extremismes d’uns i altres.

El candidat liberal a les properes generals també va tenir paraules per les dimissions que ha patit el partit per seguir “un camí que no era el nostre” i que “mira al passat”. En el seu lloc va exposar que n’hi han entrat d’altres que s’han volgut sumar a “la nova etapa que mira al futur”. El secretari general, Amadeu Rossell, va assegurar que havia portat deu afiliats nous. Davant d’això, Gallardo va insistir que no és el candidat de la vella política que menysté els electors, una “política endogàmica que es resisteix al canvi”. De fet, es va mostrar com l’antítesi a aquesta política i va recordar que és fill d’immigrants, treballadors del comerç i l’hosteleria i andorrà de primera generació. “Sé que no soc el candidat dels que veuen la política com una esfera reservada”, va asseverar. El polític liberal, que va parlar de meritocràcia i responsabilitat política, va remarcar que l’equip que l’acompanyarà –integrador, intergeneracional, pluridisciplinari, multicultural i “genuïnament andorrà”– suplirà els seus punts febles. “Andorra és casa nostra, de tots, no només d’uns quants”, va afirmar.

També va explicar que algunes propostes del programa electoral del 2015 no són vàlides i s’hauran de reformular. I, per això, no es vol esperar a l’últim moment, al mateix temps que va dir que es vol trencar amb la pràctica d’escoltar la ciutadania just abans de la campanya, amb l’objectiu de canviar la tendència a l’alça de l’abstenció. I sobre les dimissions a parròquies com Sant Julià de Lòria, Gallardo va assenyalar que la intenció és presentar-se en solitari a totes les parròquies.

Rossell va defensar que Gallardo és un candidat de consens que ha rebut les firmes de gairebé la meitat dels afiliats, i que el procés d’elecció no ha estat precipitat. Ara caldrà celebrar un nou congrés per cobrir les baixes que han quedat a l’executiva.

liberals
gallardo
LdA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte