Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió de la Comissió de seguiment de les línies de transport nacional regular de viatgers, ahir.
Un moment de la reunió de la Comissió de seguiment de les línies de transport nacional regular de viatgers, ahir.

Gallardo diu que hi ha un 10% més d’usuaris de bus amb les noves línies


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Facundo Santana

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va defensar ahir que “amb les dades a la mà” hi ha hagut un increment d’usuaris del transport públic nacional després de l’entrada en vigor de la nova concessió. Així va destacar que al novembre es van registrar 306.000 usuaris mensuals quan el mateix mes de l’any anterior se’n van transportar 276.000 en les línies de les valls del Nord i d’Orient i l’L1 (el que suposa un creixement del 10,8%) mentre que el Bus Exprés ha passat de 53.000 viatgers durant el mateix mes a 57.000 (el que suposa un increment del 7,5%). És per això que el ministre va declarar a la sortida de la primera reunió de la Comissió de seguiment de les línies de transport nacional regular de viatgers que “cada cop hi ha més usuaris que utilitzen aquest mitjà que dona un bon servei i que compleix amb les expectatives que havíem previst”.
Amb tot, Gallardo va afegir que, de moment, “potser no estem arribant a les ràtios que ens havíem marcat amb tota l’oferta que tenim”. És per això que de cara al 2020 s’ha plantejat introduir alguns ajustos. D’una banda, principalment a les línies de Sant Julià de Lòria (L1 i Bus Exprés) es reduirà les freqüències en els moments en què hi ha menys usuaris, que corresponen al cap de setmana, mentre que es reforçaran les puntes en què hi ha molta demanda (com és a primera hora del matí, al migdia i a última hora del vespre). En aquest sentit, Gallardo va destacar que “no es tracta de tenir autobusos passejant amb pocs usuaris perquè no compliríem l’objectiu de pacificació i sostenibilitat”. Aquest canvis, però, es deixaran fins a finals de la temporada d’esquí. L’altre ajustament que s’aplicarà és la rebaixa del preu dels abonaments que han experimentat un encariment de cara a l’any que ve. Això correspon a l’abonament del Pas de la Casa i algun altre que “està una mica descompensat” i també s’impulsarà una acció per fomentar el transport públic entre els joves. 
Gallardo també va destacar que les queixes sobre el transport públic “han baixat moltíssim” i han passat a ser “residuals”. A més va indicar que ara “es valora positivament els canvis” i va assegurar que les modificacions del servei introduïdes al mes de setembre no han suposat un increment de costos pel Govern. “Hem utilitzat fins i tot una mica menys dels quilòmetres que teníem assignats per donar un bon servei”, va dir.
Quant a les concessionàries, tant Coopalsa com Autocars Nadal van valorar positivament la reunió d’ahir. El gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, va remarcar que la trobada va permetre validar els canvis aplicats al setembre i va assenyalar que els viatgers que transporta la companyia estan per sota de les previsions que aquesta tenia. Va explicar que quan va parlar de la variació del nombre d’usuaris registrats amb la nova concessió es referia al fet que l’empresa ha transportat menys viatgers per hora (s’ha passat de 25 usuaris per hora a 19,9), un fet que vol dir que hi ha “més servei del necessari” degut a l’augment de freqüències de la línia del Pas de la Casa i d’Encamp a banda del bus circular, que porta “poca gent”. També va explicar que quan es refereix a l’evolució dels usuaris transportats no té en compte el nombre de clients que utilitzaven els busos de la Hispanoandorrana ja que aquesta era una informació que només estava a disposició de l’operadora. De la seva banda, el director d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, va afirmar que a finals d’any la concessionària farà una proposta per adequar les línies de Sant Julià de Lòria a les necessitats (va indicar que durant el cap de setmana i per les vacances escolars els usuaris baixen de forma important). Gabriel també va remarcar la satisfacció dels viatgers, que celebren “un canvi a positiu” perquè els “vehicles són nous i els conductors, amables”.

gallardo
diu
usuaris
noves
línies
més
bus
Comentaris: 1

Comentaris

Deixeu entrar de nou els usuaris amb els gats si us plau !! Estava autoritzat abans, des del 1er de setembre ja no. Perquè? Gràcies per la vostra atenció Zamzam

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic