Diari digital d'Andorra Bondia
Gallardo es reuneix amb els primers ministres d’Holanda i Eslovènia
Gallardo es reuneix amb els primers ministres d’Holanda i Eslovènia

Gallardo es reuneix amb els primers ministres d’Holanda i Eslovènia


Escrit per: 
Redacció/Foto: LdA

Una delegació de Liberals d’Andorra (LdA), encapçalada pel president de la formació, Jordi Gallardo, i els consellers generals Ferran Costa i Judith Pallarés, ha participat en el congrés de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE), que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Amsterdam. Allà, han tingut l’oportunitat de mantenir contactes d’alt nivell, segons va informar ahir LdA.
Així, Gallardo va poder establir trobades amb els primers ministres d’Holanda i Eslovènia, Mark Rutte i Miro Cerar, respectivament. També va conversar amb l’exprimer ministre d’Estònia i actual parlamentari, Taavi Rõivas. Amb tots ells es va comentar l’actualitat política europea i els reptes que té al davant Andorra amb la negociació de l’acord d’associació amb la UE.
Precisament, i sobre l’acostament a la Unió Europea, es va fer una trobada amb representants del partit liberal maltès (Partit Demokratiku) per conèixer de primera mà com aquesta illa mediterrània, amb la meitat d’extensió que el Principat d’Andorra i amb uns 400.000 habitants, es va convertir en membre de ple dret de la UE l’1 de maig del 2004.
D’altra banda, la delegació de LdA va aprofitar el congrés de l’ALDE, que va aplegar més de 1.500 participants, per reunir-se amb els representants d’Iniciativa Liberal de Portugal, amb la voluntat d’establir línies de treball conjuntes entre les dues formacions i avaluar de quina manera poden cooperar més. Tant Liberals d’Andorra com Iniciativa Liberal es van emplaçar a futures trobades per seguir dissenyant les línies d’actuació conjuntes.
Finalment, la delegació de LdA al congrés de l’ALDE va participar en les votacions que van servir per renovar càrrecs directius del bureau dels liberals europeus. A més, també van assistir a xerrades i workshops de caràcter tècnic, relacionats, principalment, amb les noves estratègies comunicatives de cara a les eleccions, i amb la manera d’arribar de forma efectiva als electors.
En el congrés de l’ALDE, va intervenir també el president de la Internacional Liberal, l’andorrà Juli Minoves, que va remarcar que “estem preparats per cooperar amb ALDEParty per preparar les eleccions europees del 2019, proporcionant el Manifest Liberal signat a Andorra”. En aquest sentit, Minoves va explicar als assistents el contingut d’aquest Manifest Liberal del “segle XXI”.

 

gallardo
ALDE
Holanda
Eslovènia
primers ministres
LdA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte