Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Gallardo i Eva López en un moment de la compareixença d’ahir.
Jordi Gallardo i Eva López en un moment de la compareixença d’ahir.

Gallardo fa públics els seus béns i una aposta per la transparència


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Liberals d’Andorra vol fer de la transparència un dels eixos principals de la seva campanya electoral de cara als comicis del 7 d’abril, segons van anunciar ahir el candidat a cap de Govern de la formació, Jordi Gallardo, i la número tres de la llista nacional, Eva López, que van recordar que l’exigència de transparència ha estat una de les demandes reiterades que s’han fet al Consell General aquesta darrera legislatura.
I per refermar el compromís i aposta per la transparència no hi ha millor manera que començar per un mateix. Per aquest motiu, Gallardo va fer pública ahir la manifestació de béns que ha fet davant notari, una declaració que repetirà d’aquí a quatre anys. I és que el candidat a cap de Govern de L’A, que va incidir que es tracta de la primera vegada que un polític fa públics els seus béns, considera que “com a la resta de democràcies avançades, Andorra hauria d’obligar els seus representats i autoritats a fer una declaració de béns”. En aquest sentit, Gallardo, que creu que aquest fet seria una demostració vers els ciutadans que “els polítics arriben a la política per servir i no per enriquir-se”, va explicar que la formació planteja al seu programa electoral una llei de bon govern i servei públic que obligarà a càrrecs públics i també a alts funcionaris i determinats càrrecs nomenats directament pel Govern a fer una declaració de béns. Així mateix, va continuar, “la llei garantirà els mecanismes de control i supervisió necessaris per evitar malbaratar diners públics”.
Per la seva part, Lopez va explicar que s’ha elaborat un document que han signat tots els candidats de la formació en què es comprometen que “en cas de ser elegits faran una declaració de béns en iniciar la legislatura i una altra al final, per demostrar que no hi ha hagut cap enriquiment per dur a terme la tasca política”.
En la declaració davant notari, Gallardo manifesta ser propietari de la meitat indivisa d’una casa a Llorts, de la meitat indivisa d’un pis a Ordino i d’un estudi també a Ordino. Disposa de 14.000 euros al compte corrent, de 20 participacions d’una societat i té un deute contret amb entitats bancàries de 322.960 euros corresponents a préstecs per finançar els immobles referits.

gallardo
fa
públics
béns
seus
aposta
transparència

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte