Diari digital d'Andorra Bondia
El president de Liberals Andorra, Jordi Gallardo, arribant a la seu de la formació.
El president de Liberals Andorra, Jordi Gallardo, arribant a la seu de la formació.

Gallardo fa un “pas al costat” per evitar un “risc de fractura del partit”


Escrit per: 
M.S./ Foto: Facundo Santana

El president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, fa “un pas al costat” i no concorrerà finalment a les primàries de la formació per escollir el cap de la llista nacional de cara a les properes eleccions generals, una decisió amb la qual pretén evitar qualsevol “risc de divisió i de fractura del partit”. 

Així ho ha explicat l’encara líder liberal, que deixarà també la presidència del partit en el congrés on es validi el nou candidat, en una compareixença a la seu de la formació on, després d’assegurar que compareixia “com a militant”, ha afirmat estar “convençut que és el que he de fer, convençut que és el millor pel partit i que és el que toca fer”. 

Gallardo, que ha recordat que entén la política com “una etapa on no ens hem d’allargar més del necessari”, ha detallat que la setmana passada, “després de madurar-ho molt”, ja que “ha estat una legislatura complicada i intensa”, va comunicar al partit que tenia previst concórrer al procés de primàries, un mecanisme que ha defensat perquè és un signe de “democràcia i transparència”. 

De fet, en tant que president de la formació, tenia molt clar que el procés de primàries “s’havia de fer” i que “no volia que el cap de llista es triés de facto com s’havia fet anteriorment”. El que no volia, però, el president liberal és un procés de primàries “amb una persona de dins o molt propera al nucli dur”, ja que podia suposar un “desgast” per a la formació i el “risc de fractura”, a la vegada que, de portes en fora, es podria llegir o interpretar “com un qüestionament públic de la meva figura i lideratge”.

Per això, quan en l’executiva de dimecres passat es va fer palès que la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, tenia la intenció de participar en el procés de primàries i recollia suports per fer-ho es va “obrir un nou escenari”, ja que precisament s’anava cap a una de les situacions que Gallardo no volia, com era “un procés de primàries en què pugnessin dues persones que han treballat colze a colze”.

Davant d’això, i després d’“estar-hi pensant tot el cap de setmana”, Gallardo, que ha deixat clar que Pallarés “té tota la legitimació i dret” de fer el pas que ha fet i que fins i tot “s’ho mereix més perquè fa més anys que és militant del partit”, va optar per fer el pas al costat i renunciar a unes primàries entre persones d’un “nucli proper” amb el “risc que hi ha de ruptura i trencament”, en el qual “no vull col·laborar”.

Gallardo, que no ha volgut parlar de com ha anat tot el procés a nivell intern remarcant que “això queda dins”, ha admès que “les coses, tots plegats, les podríem haver fet diferents”, i ha volgut deixar clar que ni a ell li han “demanat que faci un pas al costat” ni ell “ha reclamat a ningú que el faci”. També ha insistit en no voler col·laborar en cap situació que pugui generar “friccions i que el partit es debiliti”, i menys a pocs mesos d’unes eleccions generals. Així,  el president de LA, que ha avançat també la seva decisió de no formar part de cap llista en els pròxims comicis, tot i que no ha tancat la porta del tot a poder tornar a la política més activa més endavant, ha apuntat que “som un partit absolutament necessari per garantir estabilitat i impulsar polítiques socials i econòmiques”, i ha defensat la necessitat d’un “partit pacificat i unit”.

En aquesta línia, Gallardo, que ha assegurat marxar “amb un sentiment de pau i serenor”, ha destacat que Pallarés “és una persona de la meva absoluta confiança” i s'ha mostrat convençut que “tindrà els suports necessaris i suposarà un relleu natural al lideratge del partit”. També ha remarcat que té “tot el meu suport” i que està “convençut que ho farà molt bé”.

L’encara president liberal sí que marxa, però, amb una espineta: la d’haver pogut decebre “algunes persones”, així com també “aquelles que em van donar la seva signatura”, a qui ha demanat perdó per si s’han pogut sentir “defraudades” amb la seva decisió de renunciar a les primàries.

D’estar a punt de desaparèixer al Govern

L’encara president liberal ha fet un breu balanç dels seus 11 anys al capdavant de la formació, un balanç prou positiu tenint en compte que va arribar al càrrec el 2011 en un “moment on el partit estava a punt de desaparèixer” i que deixarà la presidència amb “el partit al Govern, amb representació al Consell General i en alguns comuns”.

Gallardo, que ha recordat anècdotes de l’inici, com ara el fet d’haver de carregar i moure els mobles d’un despatx a l’altre, ha destacat que estarà “sempre a disposició de Liberals d’Andorra” i que malgrat que no serà ni en segona o tercera fila, sinó des de l’última, “com un militant més”, ajudarà en el que faci falta “en la mesura de les meves possibilitats”.

D’altra banda, el dirigent liberal ha assegurat que la situació interna de la formació no afectarà en cap cas el Govern de coalició, on “seguiré treballant fins a l’últim dia de la legislatura com a ministre”.

gallardo
fa
“pas al costat”
evitar
“risc de fractura del partit”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte