Diari digital d'Andorra Bondia
Salustià Chato va ser director de Pressupost i Patrimoni la legislatura passada.
Salustià Chato va ser director de Pressupost i Patrimoni la legislatura passada.

Gallardo manté la “plena confiança” en el secretari d’Estat d’Economia


Escrit per: 
M.S. / Foto: Agències

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va ratificar ahir en el càrrec el secretari d’Estat d’Economia, Salustià Chato, després que aquest hagués posat el càrrec a disposició arran que s’hagués fet públic que el seu nom apareix en un informe policial en el marc de l’operació Cautxú, que investiga les presumptes irregularitats comeses a la Federació Andorrana de Futbol (FAF), que apunta que, essent funcionari, hauria percebut de la federació uns 21.000 euros entre el 2012 i el 2018.

Gallardo, que va voler mostrar la “màxima prudència” davant d’uns fets que estan sota investigació judicial, va assegurar que Chato “és una persona de la meva confiança” i que “a dia d’avui la té tota”. En aquest sentit el ministre, que va remarcar que la decisió del secretari d’Estat de posar el càrrec a disposició “l’honora”, va recordar la trajectòria de 22 anys a l’Administració de Chato i el fet d’haver tingut càrrecs de responsabilitat en diferents governs. Per això, va continuar Gallardo, en el moment de ser nomenat ministre va pensar de seguida que era “la persona idònia pel seu coneixement i trajectòria per ocupar la secretaria d’Estat”. A més, va remarcar el ministre, des que Chato és secretari d’Estat “no ha tingut remuneracions per aquest tipus d’activitats”,  ja que li va demanar que les deixés per “una qüestió d’imatge”.
“No tinc prou elements, més enllà dels que han aparegut als mitjans de comunicació, però sí que puc dir que a dia d’avui el senyor Chato continua sent el secretari d’Estat d’Economia”, va afirmar amb contundència el ministre, que va voler llançar també un “missatge tranquil·litzador” de cara a d’altres treballadors públics que també apareixen en l’informe policial i també per a aquells que “col·laboren amb el teixit associatiu esportiu o cultural” i reben alguna “retribució amateur” per aquesta tasca.
En aquest sentit, Gallardo, que va recordar que Chato “fa 22 anys que té implicació en el teixit esportiu del país” i que per tant “era un secret a veus” i no feia una activitat “de manera clandestina”, va avançar que l’executiu analitzarà si “hi ha algun tipus de buit o defecte de forma” que caldria plantejar per tal de “deixar de manera clara i nítida com es poden compatibilitzar aquestes activitats”, ja que és una qüestió que “es pot fer” perquè “la Llei de la funció pública ho permet”.
Així mateix, el ministre, que va insistir a “no fer la bola més gran” i no crear “alarmisme” en l’àmbit esportiu, cultural i associatiu, va destacar que en la majoria de casos es parla de “retribucions amateurs” d’imports “inferiors a 300 euros de mitjana en alguns casos” i va recordar, tornant al cas concret de Chato, que no tenia “l’obligació de cotitzar a la CASS” aquests cobraments perquè “hi ha un reglament que l’eximeix d’això”.
Respecte a la comptabilització d’aquest tipus de remuneració a efectes de l’IRPF, Gallardo, que tot i que no va descartar que es pogués obrir un expedient des de Funció Pública, sí que va assegurar que “no anem a fer una cacera de bruixes” i que desconeix la situació tributària del secretari d’Estat, però es va mostrar convençut, si és així el cas, que “si s’ha de regularitzar l’IRPF entenc que es farà i que no hi ha d’haver cap problema”.

 

 

gallardo
secretari d'Estat d'Economia
manté
“plena confiança”.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

La majoria de gent a Andorra te una feina principal i ho complementen amb altres feinetes en el sector comerç, esports etc.. no hi ha tanta gent al País per ser tan estricte i prohibir fer res mes als funcionaris, . Estem parlant de feinetes extra i de petites quantitats.Si ha d pagar irpf o cass o el que sigui ok però no siguem ridículs perquè si s'està convertint en una cacera de bruixes

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte