Diari digital d'Andorra Bondia
El congrés extraordinari de Liberals reuneix una cinquantena de militants al Centre de Congressos d’Andorra.
El congrés extraordinari de Liberals reuneix una cinquantena de militants al Centre de Congressos d’Andorra.

Gallardo nega canvi de rumb a Liberals i Cabanes vol “una nova empenta”


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

No hi ha hagut ni “canvi ideològic ni de rumb” a Liberals. Així ho ha assegurat avui el president del partit, Jordi Gallardo, responent a les afirmacions que en aquest sentit va fer l’excap de Govern i fundador del partit, Marc Forné, per motivar la seva marxa de la formació. Ho ha fet en el marc d’un brevíssim congrés extraordinari celebrat aquest vespre per renovar els càrrecs vacants de l’executiva. Per la seva banda, el candidat a cap de llista, Josep Maria Cabanes, ha assenyalat que “el partit liberal ha estat sempre innovador, avantguardista i avançat al seu temps”, tant quan ha governat en solitari com en coalició. El que sí ha reivindicat és que a la formació li cal ara “una nova empenta després d’aquests anys d’estar amb un nombre no reduït però no tan important de militants com teníem”.

Quant a l’executiva, la secretària general, Maribel Lafoz, ha explicat que els militants van ratificar sense cap objecció l’executiva escollida el novembre del 2021 i han validat l’entrada com a vicepresidents de Sergi Alís i Xavi Coma, i el canvi de càrrec de Gerard Estrella, que ocupava una vicepresidència i ara és secretari d’organització, un càrrec que ja havia tingut anteriorment. En relació amb els afiliats, Lafoz ha subratllat que cada dia se n’incorporen de nous, de manera que les altes doblen les baixes. De tota manera no ha volgut donar xifres perquè aquestes altes s’han de validar amb el procés pertinent i han de passar pels comitès parroquials. Per aquest motiu, ha valorat com a “bona” la dinàmica i la perspectiva del partit, perquè “a la gent la trobem molt il·lusionada i amb ganes d’unir-se al projecte”. 

Precisament, en relació amb  les baixes, tant Gallardo com Cabanes han agraït el treball realitzat pels militants que han marxat i els han desitjat “molta sort”. Dit això, però, Cabanes va insistir que el que el país necessita és “estabilitat, unió i embranzida positiva”, perquè la pandèmia i la guerra a Ucraïna “ens deixa seqüeles de salut i econòmiques duríssimes”.

Pel que fa a la possibilitat de demanar el retorn de l’escó als consellers generals que han deixat la formació, tant Cabanes com Lafoz han assegurat que no s’ho han plantejat. De fet han insistit que no els preocupa ni pel moment, estem al final de la legislatura, ni per les persones, perquè “tothom té la responsabilitat d’assegurar la continuïtat de l’Executiu fins que el cap de Govern convoqui eleccions”. També han remarcat que el seu tarannà no ha estat mai el d’entrar en una guerra amb els membres que han marxat, “no estem per la bel·ligerància”, sinó que volen treballar pel projecte i per a les pròximes eleccions. En aquesta línia, Cabanes ha recordat que durant les primàries des de la seva candidatura no van voler entrar en cap campanya de descrèdit ni de menyspreu. 

Full de ruta
Havent acceptat Gallardo continuar amb la presidència i un cop vestida l’executiva del partit, el pròxim pas és treballar el projecte polític i consultar amb els afiliats en relació amb possibles aliances amb altres formacions. I si així ho volen les bases, “començarem el torn de contactes amb tothom”, ha conclòs Cabanes, tot assenyalant que aquest és el full de ruta que es plantegen a partir d’ara. 

gallardo
liberals
cabanes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte