Diari digital d'Andorra Bondia

Garrido mostra el seu suport a l’acord d’associació amb la UE


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha mantingut aquest dilluns una reunió amb el secretari d’Estat per a la Unió Europea del Govern espanyol, Diego López Garrido.

Durant la trobada Bartumeu va traslladar al secretari d’Estat la voluntat andorrana d’aconseguir un encaix específic a Europa a través d’un acord d’associació, tal com estableix el Tractat de Lisboa. L’especificitat sol·licitada per Andorra es basa en l’article que assenyala que la UE tindrà en compte la situació particular dels petits països amb qui manté relacions específiques de proximitat.
López Garrido va confirmar el suport a les peticions d’Andorra per donar un impuls a l’acord d’associació sol·licitat. Bartumeu va explicar al secretari d’Estat espanyol per a la UE que Andorra demana inversions estrangeres, que s’han de fer en un marc de normalitat administrativa, comptable, social i financera. El cap de Govern va exposar que Andorra està aplicant un acord duaner amb Europa i que ara es vol fer un pas endavant per arribar a un conveni d’associació per aconseguir una imbricació més gran que afavoreixi la relació d’Andorra amb el mercat únic. La delegació espanyola ha confirmat al cap de Govern que Espanya defensa que reconegui a Andorra el seu “veïnatge interior” en la Unió Europea.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte