Diari digital d'Andorra Bondia

Geli manté que les obres del nou centre van al ritme previst


Escrit per: 
Agències

La consellera de Salut, Marina Geli, ha descartat categòricament que la part d’urgències del nou hospital transfronterer estigui acabada, tal com s’havia especulat, el gener del 2011, quan se celebren els Mundials de surf de neu a les pistes de la Molina.

Geli, que ha visitat les obres acompanyada d’autoritats catalanes i franceses, ha assegurat que “no tindria cap sentit” que entrés en funcionament la part d’urgències si, per exemple, els quiròfans no estan acabats. La consellera de Salut ha afegit que l’hospital transfronterer és un “projecte europeu de primera magnitud”.
S’espera que el primer hospital transfronterer d’Europa estigui en ple funcionament el 2012. Amb un pressupost de 38,5 milions d’euros, la Unió Europea en subvenciona 18,5 milions a través dels fons Feder. La resta, 20 milions, seran aportats per la Generalitat (un 60%) i el Govern francès (un 40%).
Geli ha destacar que la construcció de l’hospital segueix el ritme previst i que, per tant, estarà acabat dins els terminis, i ha remarcat que, a més de ser “totalment funcional”, està “integrat en el paisatge” de la Cerdanya.
El centre tindrà 19.000 metres quadrats amb una capacitat de 71 llits, dels quals 56 seran d’hospitalització convencional, 10 d’hospitalització de dia i cirurgia major ambulatòria i 5 d’observació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte