Diari digital d'Andorra Bondia

Geòrgia demana el suport d'Andorra a la seva candidatura a la direcció regional europea de l'OMS


Escrit per: 
Agències

Els ministres d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot i de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, s'han reunit aquest matí amb la directora regional adjunta de l'Oficina Regional per Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS/EURO), Nata Menabdé.

La trobada s'ha emmarcat principalment en la presentació de la candidatura de Menabdé al lloc de Directora Regional de l'organització. El candidat per al període 2010-2015 serà escollit per votació durant la 59ena sessió del Comitè Regional de l'OMS/EURO que tindrà lloc del 14 al 17 de setembre del 2009 a Copenhaguen (Dinamarca).
El mandat de l'actual Director Regional, Marc Danzon, finalitzarà a finals del 2009 i no pot optar a la seva reelecció ja que ha esgotat el màxim de mandats establerts,. A part de Geòrgia també han presentat la candidatura al lloc de Director Regional, Grècia, Hongria, Itàlia i Països Baixos. Durant la trobada amb Espot i Rodríguez, la candidata georgiana ha presentat el seu pla de treball als ministres, tot sol·licitant el suport d'Andorra a la seva candidatura. Amb tot, però, s'ha aprofitat la trobada per tractar altres temes d'interès comú, com ara els projectes de col·laboració entre Andorra i l'OMS/EURO en el marc de l'acord de col·laboració per al bienni 2008-2009 en el qual s'hi incloïen tres grans eixos de treball: el sistema d'informació de la salut, els plans d'emergència davant situacions de crisi o catàstrofe i l'avaluació de les prestacions de salut a la població carceral d'Andorra, els quals es troben en diferents estadis de desenvolupament o execució. Alhora també s'ha esmentat les possibles col·laboracions futures i en particular l'acord de col·laboració per al bienni 2010-11, el qual es preveu que pugui donar continuïtat als projectes referits al desenvolupament del sistema d'informació de la salut i als plans d'emergència davant situacions de crisi o catàstrofe, però també a d'altres prioritats, com ara el suport de l'OMS per poder establir una estratègia nacional de planificació dels recursos humans al servei de la salut (professionals sanitaris) i alhora un suport explícit per poder finalitzar i consolidar una xarxa nacional d'atenció en cures pal·liatives.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte