Diari digital d'Andorra Bondia

Gil mostra el camí que seguirà en una lloança al llegat Pintat


Escrit per: 
J. J. B.

Míting final d’Unió Laurediana i Demòcrates per Andorra. L’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià va reunir unes 250 persones, que van escoltar quins són els projectes que té pensat desenvolupar els pròxims anys a la parròquia, a més de recordar el que s’ha fet en els últims anys.

L’acte va començar amb el discurs del cap de Govern, Toni Martí, ja que l’agenda constrenyia i havia de participar en un altre míting a Ordino. Així que la puntualitat, que en aquesta mena d’esdeveniments no acostuma a destacar, va ser protagonista. El seu discurs va ser en clau d’Estat, perquè des dels comuns s’ha d’ajudar “a sortir d’aquests moments difícils”, va exposar Martí. Totes les administracions han de participar en aquest repte.
Pel que ha pogut palpar, és conscient que UL+DA “parteixen com a favorits” de cara a les eleccions de diumenge, però demana als ciutadans de Sant Julià “que no us confieu” perquè “la victòria sigui tan àmplia com sigui possible”. I valorant els comicis en àmbit estatal, considera que si Montserrat Gil guanya, ella i el seu equip “sabran gestionar a favor de l’interès general”, així que és “la millor cònsol que Sant Julià pot tenir”. La seva experiència a l’executiu la fa coneixedora de “quin és el sentit d’Estat”.
Centrat en la realitat parroquial, va fer un anunci sobre una de les principals preocupacions dels lauredians: el final de les obres de la variant. En aquest sentit va afirmar que “la segona fase del vial es farà en aquesta legislatura”, així que entrarà en els pressupostos del 2013. “Si hi ha una infraestructura arxinecessària” és aquest vial, i admet que el fet que estigui a mitges fa que no doni la resposta necessària a la mobilitat per a la qual s’ha construït.
Escoltar i dialogar. Aquestes són les accions que han realitzat tota aquella gent que han participat en la campanya, tant els membres de la candidatura com totes aquelles persones que tenen al darrere. Així ho va expressar Gil, que tant en les diferents reunions que han realitzat com en el porta a porta, fent “campanya a l’antiga”, com va assenyalar, han comprovat quines són les inquietuds dels ciutadans. El que s’anomena la gent del carrer. “El seu punt de vista ens ha servit molt per encarar el futur de la parròquia”, i volen encapçalar la corporació per “donar il·lusió i empenta” a tots els lauredians.
Mirant els que té al voltant, està segura que “la gent que forma la nostra candidatura és gent molt preparada” i que “ser del poble marca la diferència”. Després d’admetre que “m’agradaria ser la primera dona cònsol de Sant Julià”, va recordar el llegat que deixa l’encara l’actual cònsol. Va esmentar la seva entrevista publicada al BONDIA, en què se li preguntava quin polític tenia de referència. “Josep Pintat i el seu pare són els nostres referents polítics, no Felipe González com d’altres”, en al·lusió a la resposta del candidat del Partit Socialdemòcrata, Rossend Areny. A l’hora d’anar a votar va dir als assistents a l’acte que fessin “el millor per a la nostra parròquia, perquè per nosaltres ho és tot”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte