Diari digital d'Andorra Bondia

Gilabert creu que el perllongament de la línia de la Pobla ajudaria a equilibrar el Pirineu


Escrit per: 
Agències/Foto: M.M.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, creu que perllongar la línia de tren de la Pobla de Segur fins a la Seu d'Urgell i posteriorment a Andorra, ajudaria a equilibrar el territori pirinenc. Gilabert és conscient que ara no és el moment de fer l'obra però ha insistit en la necessitat de fer els estudis necessaris.

Gilabert ha recordat que recentment es va presentar un estudi que avalava la viabilitat mediambiental del traçat que aniria de la Pobla de Segur a un punt entre Coll de Nargó i Organyà i d'aquí a la Seu d'Urgell. Aquesta obra tindria un cost de 275 milions d'euros, un pressupost inferior que si s'hagués optat per l'opció de Sort i el port del Cantó.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que estan pendents de mantenir una reunió amb el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i amb el Govern andorrà, dos dels actors claus, segons Gilabert, perquè aquesta infraestructura pugui tirar endavant.

Gilabert considera que el perllongament de la línia seria una 'corretja de transmissió' molt important pel desenvolupament del Pirineu, ja que permetria connectar Andorra amb el tren d'alta velocitat i l'aeroport de Lleida-Alguaire.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte