Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS, Rosa Gili.
La consellera general del PS, Rosa Gili.

Gili afirma que li consta que hi ha qui ha canviat el vot judicial


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“El vot judicial es pot canviar, pots anar a votar i mentre estàs dins del termini ens consta que hi ha gent que ha canviat el vot.” Si més no, això és el que va assegurar ahir la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, admetent però que “mai” ha anat a votar a la Batllia i que calia verificar-ho, ja que era el que li havia arribat.
Gili va abordar aquesta qüestió després de ser interpel·lada a propòsit de les crítiques d’altres formacions davant la petició feta conjuntament amb Liberals d’Andorra amb relació a la custòdia del vot judicial. La parlamentària socialdemòcrata va voler deixar clar que amb la demanda que hi hagués una custòdia permanent no es pretenia “posar en dubte res” ni “acusar ningú”, simplement tenir més garanties. “No s’hi ha de veure dimonis, sinó que es busquen garanties perquè ningú tingui mals pensaments que hi pot haver hagut una mala praxi”, va sentenciar Gili.
Des de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu es va mostrar sorprès per les afirmacions de la consellera general socialdemòcrata, i va remarcar que qualsevol canvi de vot si s’hagués produït “seria contrari a tota la normativa legal”. En aquesta línia, el president de la formació progressista va explicar que de la mateixa manera que passa amb el vot a Casa comuna, si un cop s’ha exercit el dret a sufragi es pot pensar que un s’ha pogut equivocar ja no es pot fer res més que lamentar-se.
D’altra banda, i ja pel que fa a la petició del PS i L’A perquè es garanteixi la custòdia efectiva de les urnes situades a la Batllia, Bartumeu va recordar que fins a la data d’avui el vot judicial “ha estat treballat i elaborat sobre una base de tranquil·litat absoluta”, i va incidir que hi ha “una normativa que el protegeix”. El president de Progressistes-SDP, que va insistir que “en tots aquests anys mai hem tingut una espurna de dubte”, va explicar que mai cap dels interventors que ha tingut la seva formació ha observat cap problema amb el vot judicial, i va remarcar que “buscar problemes on no hi són és probablement per tapar propostes que tampoc hi són”. A més, Bartumeu, que va qualificar de “lamentable” aquestes insinuacions, va dir que “si algú té proves d’alguna cosa estranya que vagi a la fiscalia”.

Gili
afirma
consta
vot judicial
canviat
qui

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte