Diari digital d'Andorra Bondia
Rosa Gili i Pere López celebrant la victòria aconseguida a Escaldes amb altres membres de la formació, ahir.
Rosa Gili i Pere López celebrant la victòria aconseguida a Escaldes amb altres membres de la formació, ahir.

Gili es fa seu el feu de Martí després d’una nova nit d’infart


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Xavier Pujol

De victòries àmplies i còmodes per a DA, a nits d’infart en què el PS, o millor dit, Rosa Gili, conquereixen la parròquia. Aquest és el canvi que s’ha produït a Escaldes-Engordany. Un territori que mai havia estat en mans socialdemòcrates. De fet, era la parròquia de DA, la parròquia de Toni Martí, i abans, una parròquia liberal. Però Gili ha demostrat, primer sota la fórmula de d’Acord acompanyada de L’A, i ara en solitari, que el feu taronja també pot ser vermell.

Com ja va passar en la nit electoral del 7 d’abril, ahir l’escrutini va tornar a ser llarg i molt ajustat. Finalment només 10 vots de diferència van donar la victòria al PS. D’aquesta manera, Rosa Gili i el seu equip governaran el Comú amb el 45,63% dels sufragis (1.377 vots), cosa que els dona nou consellers, mentre que DA es va quedar amb un 45,29% dels suports (1.367 vots) i tres consellers. A molta distància queden les altres dues forces que concorrien als comicis. UxEE va obtenir un 5,57% dels sufragis (168 vots), mentre que Terceravia tan sols va aconseguir el 3,51% dels suports (106 vots).

Tan bon punt es van saber els resultats, l’eufòria es va desfermar entre els socialdemòcrates. “Estem eufòrics! Hem patit molt, però al final ha acabat bé, com volíem”, va assegurar una Gili visiblement emocionada. En aquest sentit destacava la importància de guanyar “a la parròquia de Xavier Espot i de Toni Martí, perquè era molt difícil”. Des del seu punt de vista, entre les raons de la victòria hi ha “el fet que molta gent no ha entès el pacte de Govern i que després de molts anys del mateix govern volien un canvi i han fet confiança a la feina del PS”.

L’altra cara de la moneda era el candidat demòcrata, Miquel Aleix, que reconeixia la derrota tot felicitant “aquells electors que ens han fet confiança”. “El poble és sobirà i ha donat la victòria al PS”, va exposar, deixant clar, això sí, que “farem una oposició constructiva però serem vigilants i intentarem que Escaldes-Engordany es mantingui en la mateixa línia política que fins ara perquè l’ha fet un referent i que continuï sent-ho”. Aleix va emplaçar-se a fer una anàlisi profunda dels resultats, però va evitar pronunciar-se sobre si havia estat un error o no presentar-se en solitari.
Per la seva banda, el candidat d’UxEE, Higini Martínez-Illescas, va destacar que a la parròquia “el vot s’ha polaritzat i la gent que volia canvi ha votat el PS. El vot útil ha anat al PS, perquè nosaltres podem aconseguir molts més vots. Però és sa que hi hagi alternança”. Igualment, va retreure la manca de voluntat de DA per pactar amb L’A i SDP com sí que s’ha fet en altres parròquies, i va apuntar que als taronja “els ha penalitzat Toni Martí”.

Per últim, el cap de llista de Terceravia, Jordi Rubia, va reconèixer que “crèiem que podíem fer un millor paper, encara que no pensàvem guanyar”. Amb tot, va reiterar que “el millor programa era el nostre i la gent del carrer ho té clar”, i per això vol reunir-se amb Rosa Gili per demanar-li que tiri endavant algunes de les seves propostes. També va assegurar que treballaran per ser presents a les set parròquies.

Gili
feu
martí
nit
infart

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte