Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili.
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili.

Gili obre la porta a aportar una part del pressupost comunal al fons solidari del Govern


Escrit per: 
Agències / Foto: E. C.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha confessat que encara estan valorant si afegeixen al fons solidari del Govern una part dels 2,5 milions d’euros que tenen previstos en el pressupost per ajudar la parròquia en la crisi de la Covid-19. Segons Gili, “a dia d’avui encara no ens hem pronunciat; ja veurem si posem una part d’aquests diners dins del fons del Govern”, ha admès. En qualsevol cas, ha volgut recalcar que primer “els ho farem saber a totes les parts implicades, a comuns i l’executiu, abans de fer l’anunci”.

Des del comú s’ha deixat clar que primer s’ha d’aprovar el pressupost per valorar si desvien una part al Govern. “L’estem treballant a marxes forçades i no podem donar una data, tot i que esperem que sigui aviat”, ha puntualitzat la cònsol.

Aprofitant la compareixença davant dels mitjans que la cònsol havia convocat per parlar de la reobertura de les escoles bressol, Gili també ha opinat sobre la rebaixa salarial dels funcionaris. “Ens ha sorprès que a través d’un projecte de llei, el Govern digui el que han de fer unes institucions, els comuns, que no depenen d’ells”, ha afirmat la cònsol major. En aquest sentit, ha afegit que serà la justícia qui determinarà si hi ha hagut una “invasió de competències” amb la proposta de l’executiu. També ha explicat que, malgrat tot, “la proposta s’està avaluant des del comú i que s’hauria de veure què cobra cadascú i el percentatge que en trauria cada implicat. Crec que és un element a tenir en compte”.

Gili
pressupost comunal
fons solidari
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte