Diari digital d'Andorra Bondia
La Gavernera.
La Gavernera.

Gili pregunta a Govern pel funcionament del centre d'acollida d’infants La Gavernera


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una sèrie de preguntes escrites sobre el funcionament del Centre d’Acollida d’Infants de la Gavernera. La parlamentària posa en relleu la importància de la institució i, per això, considera necessari tenir informació de la situació actual a la instal·lació així com de quin és el seu dia a dia. 
 
En l’escrit tramitat aquest dijous a Sindicatura, Gili recorda que el CAI “és una institució molt important en aquest país”, fet pel qual es considera clau “conèixer-ne el seu funcionament”. Per això, es demana en primer lloc per la capacitat del centre i es vol saber si l’actual limitació “ve donada per l’espai disponible” o per “altres raons. També pregunta si el ministeri d’Afers Socials “disposa d’altres locals per acollir infants i joves”  i si “té previst algun nou” i, en aquest cas, “on estaria situat i quantes places tindria”. 
 
La consellera general també demana informació pel nombre de nois acollits actualment al CAI, dades que es demanen desglossades per sexe, edat i motiu d’internament, sense que en cap cas es donin els noms. També vol saber “quantes persones treballen (...) a ple temps” i “a hores” així com els horaris del personal i les ràtios “infants/adults” i “joves/adults” i les tutories que assumeix cada educador.
 
Sobre els treballadors, també s’interessa per l’antiguitat de cadascú i si “hi ha molta rotació”, tot especificant la petició de les dades en relació als tres darrers anys. A més, vol saber “qui és la persona responsable” del CAI i “quin és el seu càrrec”.
Gili demana també per les formacions que es donen al personal, tot demanant que s’especifiqui “quines són”, quin és el seu contingut, durada i data així com “el nombre de persones que les han seguit”. La consellera general pregunta, a més, per “qui decideix l’internament dels infants o dels joves” i “en quins casos es pren aquesta decisió”, així per la forma com es determina la durada de la mesura i les condicions de visita dels pares.
 
La parlamentària socialdemòcrata també s’interessa pels protocols de comunicació amb les famílies i els règims de visita, així com les actuacions en cas de conflicte amb els menors. També vol saber si els nois internats tenen la possibilitat de seguir activitats esportives i culturals a les escoles i, en cas afirmatiu, com es gestiona la logística perquè ho puguin fer i els recursos que es posen a la seva disposició.
 
Per últim, Gili demana el pressupost anual del CAI, amb dades dels darrers anys. També qui paga la manutenció dels infants i joves i, si hi ha modalitats diferents, com es decideixen i qui ho determina. 
 
La parlamentària escaldenca ha remarcat que el centre d’acolliment d’infants “és una institució molt important”. Així, “per nosaltres, per la feina que tenim, és necessari tenir tota la informació possible sobre el seu funcionament”. A més, entén que les dades “ens permetran saber com està la situació social al nostre país”. 

Gili
pregunta
Govern
La Gavernera
centre acollida d'infants

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte