Diari digital d'Andorra Bondia
El grup socialdemòcrata havia proposat la creació d’una comissió especial.
El grup socialdemòcrata havia proposat la creació d’una comissió especial.

Govern, Consell i comuns, junts per reflexionar sobre el futur


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

El Govern, el Consell General i els comuns estan ultimant l’organització d’una estructura per tal de reflexionar sobre el futur d’Andorra. Un treball que pretén poder recopilar idees, experiències i coneixements d’experts de diferents àmbits així com poder fer debats i extreure’n conclusions de cara a poder bastir una resposta política i social efectiva i transformadora.

Aquesta estructura, amb el nom encara per definir, comptaria amb un comitè rector, on hi hauria dos representants de cada una de les tres institucions, i una secretaria tècnica que s’encarregarien de l’organització de les taules de reflexió i debat, que es portarien a terme entre l’octubre i el desembre vinent. Les taules se centrarien en cinc àmbits com són la diversificació i transformació econòmica; la transició energètica, medi ambient i canvi climàtic; les relacions internacionals i el desenclavament físic; la salut pública, el benestar i la solidaritat; i les administracions públiques. A la vegada hi hauria qüestions transversals que s’abordarien a les diferents taules, com poden ser la formació, el finançament de l’Estat, la seguretat i la justícia i la seguretat jurídica. Les taules de debat, que comptarien amb un relator de la reunió, estarien formades per responsables polítics, representants dels agents econòmics i socials, experts nacionals i internacionals i assessors, i es desenvoluparien amb una intervenció inicial de l’expert que donaria pas al debat i a les conclusions de la sessió.

En el cas que, com tot sembla indicar, s’acabi formalitzant aquesta iniciativa, es tractaria d’una estructura molt similar i que recolliria bona part del que plantejava el grup parlamentari socialdemòcrata en la seva proposta de creació d’una comissió especial per a la reconstrucció i l’impuls econòmic i social d’Andorra, entrada a tràmit parlamentari a principis de juliol. Per això, des de la formació socialdemòcrata s’estaria disposat a retirar aquella proposta si s’acaba concretant aquesta estructura.

Govern
consell
comuns
Junts
reflexionar
sobre
futur

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte