Diari digital d'Andorra Bondia
Antoni Martí, Nils Muižnieks
Antoni Martí, Nils Muižnieks

Govern descarta obrir el debat de la despenalització de l’avortament


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“Ni el Govern ni el grup parlamentari de la majoria tenen cap intenció de tornar a debatre” la qüestió de la despenalització de l’avortament. Així de contundent es va mostrar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, tot i les recomanacions fetes per avançar en la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics –perill per a la vida de la mare, malformació del fetus o embaràs fruit d’una violació o un acte d’incest– fetes la setmana passada pel comissari europeu de Drets Humans, Nils Muižnieks, durant la seva visita al país. 
Espot, que va admetre que no és una qüestió que es pugui descartar del tot perquè es pot posar novament damunt la taula des dels partits de l’oposició, va explicar que ja va informar el comissari del debat sobre aquesta qüestió que va tenir lloc la legislatura passada, i va recordar que aquest debat “no es pot desvincular de la nostra estructura institucional i del text de la Constitució, que fa una protecció molt rigorosa del dret a la vida”.
En aquest sentit, el ministre, que va incidir en el fet que a  Europa tampoc hi ha una unanimitat ni una posició comuna dels estats respecte a l’avortament, va recordar que un cop debatuda àmpliament aquesta qüestió l’executiu demòcrata va apostar per mantenir l’estructura institucional.
D’altra banda, i respecte a la resta de mancances indicades pel comissari europeu de Drets Humans quant a aspectes com la igualtat o la necessitat de dotar de més protecció els drets dels infants, Espot va apostar per esperar a l’informe amb les conclusions de la visita, i malgrat admetre que sí que hi ha aspectes a millorar, va incidir que Muižnieks va destacar també els avenços fets per Andorra. I en aquesta línia, el ministre va recordar que s’està treballant en la llei d’igualtat, que tindrà un caràcter transversal.

avortament
despenalitzar
Xavier Espot
drets humans
comissari europeu
Nils Muižnieks

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte