Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila.

Govern i comuns treballen en una app per localitzar i pagar pàrquings


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: M.F.

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, lidera un projecte per crear una app que serveixi perquè, des del mòbil, l’usuari pugui accedir a un geolocalitzador d’aparcaments de tot el territori andorrà. Aquesta aplicació permetrà ubicar els aparcaments propers al lloc on es troba l’usuari i indicar-ne les places lliures, però també altres aparcaments i preus. A més, amb l’app es podrà pagar l’aparcament mitjançant el mòbil. Així ho va explicar el mateix ministre ahir a la reunió de cònsols, en què es va aprofitar per demanar als mandataris comunals la seva col·laboració en aquest projecte, ja que haurien de lliurar  tota la informació dels aparcaments comunals per poder-la gestionar en una base de dades conjunta que es traslladarà a l’aplicació informàtica.
Aquest va ser un dels tres punts importants que es van tractar ahir a la reunió de cònsols, feta al Comú de Sant Julià de Lòria. Segons va explicar el cònsol major lauredià, Josep Miquel Vila, els comuns ho veuen interessant i suposarà “tenir una aplicació per evitar passades en fals”, i anar directament a l’aparcament on sí que es podrà aparcar. 
Per la seva banda, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, que també va actuar ahir com a portaveu de la reunió de cònsols, va manifestar que des de la seva corporació es continuarà treballant amb la targeta única amb els comuns d’Andorra la Vella i Encamp per als aparcaments d’aquestes tres parròquies. “Nosaltres continuarem treballant amb aquesta targeta perquè el projecte de l’app encara trigarà un temps”, va dir Marín.
L’aplicació forma part de la plataforma tecnològica de mobilitat que està desenvolupant FEDA. Saboya va explicar que aquest projecte avança amb un cert retard, un fet que també fa ajornar el concurs de les línies d’autobús. L’objectiu justifica, pel ministre, l’incompliment dels calendaris. 

Certificat digital
Jordi Casadevall, secretari general del Govern, també va comparèixer ahir per explicar als comuns el projecte del certificat o signatura digital que es vol implantar per la finestreta única. Segons va explicar Vila, el personal de tràmits de les set corporacions es formarà per poder oferir la possibilitat de crear el certificat digital, que serà la clau que guardarà les dades d’identitat necessàries per fer qualsevol tipus de tràmit, demanda o lliurament de documentació a l’administració central i comunal. 
Els comuns es van mostrar oberts a participar i col·laborar en aquesta eina que ja compta amb el suport legislatiu, i que  suposarà, en un següent pas, que moltes de les tramitacions que ara només es poden fer de manera presencial, a la finestreta del Comú o del Govern, es puguin fer des de casa.

Control de la legionel·la
A més del ministre Saboya i del secretari general, Casadevall, a la reunió de cònsols també va comparèixer ahir el ministre de  Salut, Carles Álvarez Marfany, per explicar el nou reglament, que vol oferir un més bon control d’aquelles fonts que poden ser origen de la legionel·la, com piscines, fonts públiques, entre d’altres. Els tècnics dels comuns que treballen en les analítiques i mesures de prevenció són els que s’han d’informar de la nova regulació, que els exigirà noves normes de control més exhaustives. La norma, però, no només anirà dirigida als comuns i el Govern, sinó també a altres empreses privades que poden ser identificades com a possibles fonts de legionel·la. 
Amb tot, serà una norma que des del ministeri de Salut s’anirà difonent, i que ahir va ser traslladada a les corporacions perquè puguin anar passant la informació als tècnics responsables. 

 

Josep Miquel Vila: “Aviseu si es farà vaga, que jo me n’aniré a esquiar”

L’anunci que van fer ahir els sindicats dels funcionaris que la vaga general es preveu que sigui des del 19 de febrer fins al 19 de març va agafar als cònsols de les set corporacions en plena reunió al Comú de Sant Julià de Lòria. Cap d’ells tenia aleshores la conformitat dels sindicats o treballadors comunals que seguiran aquesta vaga. El cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va manifestar en to irònic que, en cas que realment es faci, “avisin, que si es fa vaga jo me n’aniré a esquiar”. Tot i això, Vila va reconèixer que s’ha “d’acceptar” que, si els treballadors públics tenen uns neguits, els manifestin. Per la seva banda, la cònsol escaldenca, Trini Marín, va dir que no tenen coneixement de quina serà la repercussió al si de les corporacions, i que formalment no tenien a les taules dels cònsols, ahir al migdia, cap comunicació oficial sobre la vaga anunciada. Des de les corporacions preveuen que haurà de ser l’administració qui determini quins han de ser els serveis mínims per a les jornades de la vaga general.  

Govern
comuns
app
localitzar
pagar
parquings
treballen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte