Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances, Eric Jover, durant la seva compareixença a la comissió de Finances i Pressupost el juliol passat.
El ministre de Finances, Eric Jover, durant la seva compareixença a la comissió de Finances i Pressupost el juliol passat.

Govern i majoria plantegen avançar el ple per arribar a temps a l’FMI


Escrit per: 
M.S. / Foto: E.C. / Consell General

El Govern i la majoria parlamentària que li dona suport han plantejat a Sindicatura la necessitat d’avançar la sessió del Consell General prevista per al 8 d’octubre vinent al dia 5 per tal d’assegurar que s’és a temps que Andorra es pugui integrar en una circumscripció internacional del Fons Monetari Internacional (FMI) coincidint amb l’assemblea general d’aquest organisme que tindrà lloc el 17 d’octubre i no s’hagi d’esperar dos anys a fer-ho. 

I és que malgrat que fins ara s’havia dit que amb l’adhesió al Conveni constitutiu de l’FMI, cosa que la cambra va aprovar en la sessió del 17 de setembre passat, i la presentació del corresponent instrument de ratificació a l’FMI abans de l’assemblea n’hi hauria prou, semblaria que és necessari també disposar de la llei d’adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional, que és a tràmit parlamentari,  també aprovada.

Precisament, i en espera de la decisió que es pugui adoptar des de Sindicatura, la comissió legislativa de Finances i Pressupost es va reunir ahir per analitzar les 22 esmenes al text que va plantejar el grup parlamentari socialdemòcrata, un treball que continuarà avui. I és que la discussió es va allargar perquè moltes de les esmenes anaven encaminades a dotar el text d’una major seguretat jurídica i es va demanar als serveis de la cambra un informe tècnic en referència a la proposta d’acord que es va aprovar l’any 2002 sobre criteris de concepte i de forma per a l’elaboració de les proposicions i dels projectes de llei. 

El que sí ja va quedar descartat ahir per a la majoria és que sigui l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i no el ministeri de Finances l’organisme que estableixi la comunicació amb l’FMI i qui estigui autoritzat a dur a terme totes les operacions i transaccions autoritzades amb l’FMI, com proposava el PS.

Govern
majoria
plantegen
avançar
ple
arribar
a temps
l’FMI
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic