Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.

Govern no preveu obrir cap expedient ni a Chato ni a d’altres funcionaris


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Amb la informació de què disposa a dia d’avui, Funció Pública no preveu obrir cap expedient ni al secretari d’Estat d’Economia, Salustià Chato, ni a cap dels altres treballadors públics el nom dels quals apareix en un informe policial en el marc de l’operació Cautxú, que investiga les presumptes irregularitats comeses a la Federació Andorrana de Futbol (FAF). 
Així es desprèn si més no de les manifestacions d’ahir del ministre portaveu, Eric Jover, que amb relació a les incompatibilitats que preveu la Llei de la Funció Pública va destacar que l’esperit del text és que primer hi hagi una comunicació de la presumpta incompatibilitat per part del superior jeràrquic del treballador i se l’insti a regularitzar qualsevol anomalia, que si no es corregís sí que donaria pas, en segon terme, a l’obertura d’un expedient.
Igual com ja va fer dimarts el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, Jover va incidir en la necessitat de clarificar d’alguna manera la compatibilitat entre la feina a l’Administració i altres activitats que puguin portar a terme els treballadors públics en els àmbits esportiu, cultural o associatiu per les quals puguin percebre algun tipus de compensació econòmica. En aquest sentit, Jover, que va assegurar que “sembla evident que hi pot haver una dificultat d’interpretació del que és activitat professional”, va precisar que ja s’ha encarregat a Funció Pública i al gabinet jurídic que analitzin la situació.
Així mateix, el ministre portaveu, que igual com també havia fet el dia anterior Gallardo va defensar la “trajectòria professional” de Chato al si de l’Administració, va recordar que l’ara secretari d’Estat d’Economia no tenia l’obligació de cotitzar a la CASS el que percebia de la FAF per les seves tasques arbitrals, mentre que pel que fa a l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) el mateix Chato s’ha “posat en contacte amb l’Agència Tributària per si calia corregir la declaració”.
Precisament, i arran de la publicació de l’informe policial, Jover va explicar que Tributs ha sol·licitat informació a la Justícia per poder tenir accés a la relació de noms de treballadors públics que es trobarien en la mateixa situació que Chato per tal de poder fer les verificacions escaients.
D’altra banda, el ministre de Finances i portaveu de l’executiu va assegurar que en la reunió del consell de ministres d’ahir el Govern va escoltar les explicacions de Gallardo i li va donar tot el suport en la decisió de mantenir Chato com a secretari d’Estat d’Economia, tot i que aquest va posar el càrrec a disposició.

Nomenats dotze nous agents de policia en període de prova

L’executiu va acordar ahir el nomenament de dotze agents de policia en període de prova. Aquests efectius formen part dels tretze alumnes agents que van iniciar la seva instrucció el 7 de gener passat. D’aquest grup, dotze alumnes han finalitzat i superat l’etapa de formació inicial, que acabarà el 31 d’agost, i són els que s’incorporaran al cos en l’esmentat període de prova.  Pel que fa al tretzè alumne, el ministre portaveu va precisar que va patir una lesió i es troba de baixa mèdica, motiu pel qual no va poder completar l’avaluació, que queda pendent fins que es recuperi.

Cucurella, director de Registres Jurídics i Econòmics

A proposta del titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el Govern va aprovar ahir, en sessió del consell de ministres, el nomenament d’Alexandre Cucurella com a director del departament de Registres Jurídics i Econòmics del ministeri, segons va informar el portaveu de l’executiu. Eric Jover va destacar que amb aquest nomenament de Cucurella, ja dels darrers que quedava per fer a l’executiu tripartit, es completa l’estructuració del ministeri Presidència, Economia i Empresa. 

Licitat el mobiliari per a l’hotel Rosaleda

En  espera d’acabar el mes vinent els treballs de rehabilitació, el Govern va acordar ahir la licitació pel subministrament i instal·lació de mobiliari per a l’edifici de l’Hotel Rosaleda d’Encamp en previsió del trasllat dels departaments de Patrimoni Cultural, Política Lingüística i Promoció Cultural. D’altra banda, l’executiu va acordar també la licitació per a les obres de rehabilitació de la Casa Museu d’Areny-Plandolit, treballs que han de servir per corregir qüestions com l’excés d’humitat o la manca de ventilació.

Convocades les ajudes per a entitats cíviques

El consell de ministres va aprovar ahir l’obertura de la convocatòria 2019 per a l’atorgament d’ajudes a entitats cíviques legalment establertes al país que duen a terme programes o actuacions socials dins del territori andorrà, especialment, en els àmbits de la infància i l’adolescència, les persones amb diversitat funcional, la gent gran o la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. La partida pressupostària prevista per a aquestes subvencions és de 59.408 euros. Les sol·licituds es poden presentar fins al 2 d’octubre.

Espot i Ubach es reuneixen amb Delga i Guyot a Tolosa

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es reuniran dilluns vinent a Tolosa amb la presidenta de la regió d’Occitània Pirineus-Mediterrània, Carole Delga, i amb el prefecte, Étienne Guyot, en una trobada que ha de servir per donar seguiment a tots els aspectes de col·laboració bilateral existents entre els dos territoris en matèria d’accessibilitat per carretera i col·laboracions econòmiques. Serà la segona trobada amb les autoritats occitanes després de la del juliol passat.

Govern
preveu
expedient
obrir
cap
Chato
funcionaris
d'altres

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte