Diari digital d'Andorra Bondia

Governació es compromet a fer 655 noves actuacions a l’Alt Pirineu i Aran


Escrit per: 
Redacció


El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va destacar que “el departament de Governació i Administracions Públiques s’ha compromès a fer 655 noves actuacions als municipis de l’Alt Pirineu i Aran pels dos o tres anys vinents, depenent del programa”, en un acte que va tenir lloc dissabte a Sort. D’aquesta manera, va avançar que “aquestes actuacions suposaran 112 milions d’euros d’inversió al territori, 65 dels quals es donaran directament a través de les subvencions que atorga el departament als ens locals”. Ausàs va remarcar que “la inversió pública és una eina per fer front a la crisi econòmica i contribuir al sosteniment de l’activitat i a la recuperació de diferents sectors”.
El conseller també es va referir a la nova organització territorial que impulsa des de Governació, i va explicar que “amb la implantació de les delegacions de la Generalitat s’ha demostrat que amb eines de gestió més properes s’augmenta les inversions i l’eficiència en l’acció de govern i, ara, amb les vegueries es farà un pas més en el procés de reconeixement i desenvolupament territorials”.
Durant la seva intervenció, Ausàs va detallar que el departament de Governació i Administracions Públiques s’ha compromès a fer 547 noves actuacions a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (Puosc) al Pirineu. Aquestes actuacions suposaran una inversió de més de 87 milions d’euros en aquest territori fins al 2012.
Pel que fa als Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), el departament de Governació i Administracions Públiques farà un total de 28 nous projectes, que suposaran una inversió de més de 16 milions els dos anys vinents.
D’altra banda, a través del programa Viure al poble, a l’Alt Pirineu s’invertirà tres milions en projectes als municipis d’Alp, Esterri d’Àneu i Vilaller, amb l’objectiu d’afavorir l’activitat econòmica i les iniciatives emprenedores per a la dinamització i el desenvolupament local. El conseller de Governació i Administracions Públiques també va parlar de les actuacions als equipaments cívics i de les actuacions per al desplegament de les infraestructures de telecomunicacions.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte