Diari digital d'Andorra Bondia

Goya afirma que hi ha "les possibilitats reals" d'arribar a un pacte amb Andorra pel Canvi


Escrit per: 
Agències


El Comitè Directiu del Partit Socialdemòcrata ha celebrat aquest dissabte al matí la primera reunió des del darrer congrés, en la qual s'ha analitzat la situació política actual i qüestions internes com ara el reglament de la nova executiva.

El primer secretari del PS, Ferran Goya, ha afirmat que hi ha 'les possibilitats reals d'arribar a un pacte amb Andorra pel Canvi, i que els socialdemòcrates treballen amb l'expectativa de tenir-lo lligat abans de la Puríssima.

Així mateix, Goya ha afegit que si no hi hagués acord amb ApC les idees del pacte d'Estat continuarien existint 'perquè era un compromís socialdemòcrata. Aquest compromís té per objectiu crear les bases d'uns acords econòmics i socials 'que permetin que dins del joc de l'alternança no es remetin en causa uns acords que s'han agafat per una gran majoria de les forces polítiques del país'.

Segons Goya, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha presentat un informe sobre les dificultats de l'acció de govern 'amb els condicionants que hi ha'. Aquests condicionants són sobretot de tipus 'aritmètic' perquè el pressupost d'enguany 'estava pràcticament esgotat' i el de l'any vinent 'no es pot aprovar amb una majoria relativa'. En aquest sentit, Goya ha assegurat que 'l'expectativa és no parlar d'avançament electoral', i que Bartumeu 'està acostumat a treballar amb un pressupost de dotzaves parts' i que 'en un escenari quasi deflaccionari és relativament més fàcil' la gestió del pressupost en aquestes condicions, 'sense alterar les responsabilitats' del Govern. Tot i això, Goya ha remarcat que no és el que es vol des del PS 'perquè hi ha moltes mesures de reactivació econòmiques' que fan important l'aprovació del pressupost.

Pel que fa als acords d'intercanvi d'informació fiscal, Goya ha explicat que 's'està fent un esforç amb els països nòrdics' amb els quals està previst signar set convenis. I amb els acords amb Espanya i Portugal, els quals 'estan molt avançats' i els altres vuit que ja estan rubricats s'arribaria als 17 convenis, sobrepassant els 12 mínims que recomana l'OCDE.

El partit compta actualment amb uns 500 militants. De fet, des del 7 de març s'hi han afiliat 43 persones més, i hi ha hagut unes cinc baixes, algunes de les quals, segons Goya, han estat 'ressonades'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte