Diari digital d'Andorra Bondia
Foto de família dels participants al 5è Diàleg transfronterer a Tolosa.
Foto de família dels participants al 5è Diàleg transfronterer a Tolosa.

Grup de treball per fer més àgils els tràmits duaners de productes agrícoles


Escrit per: 
M.S./ Foto: Govern d'Andorra

Andorra i França constituiran un grup de treball tècnic per analitzar i veure com es poden agilitzar els tràmits duaners per a l’exportació mútua de productes agrícoles. Així s'ha acordat avui en el marc de la reunió del grup de treball específic sobre Agricultura i Alimentació, amb presència de representants del Govern, la prefectura i la Regió d’Occitània, en el marc del 5è Diàleg transfronterer celebrat a Tolosa, segons ha explicar el cap de Govern, Xavier Espot.

La reunió d’aquest grup de treball ha servit també per exposar els nombrosos avenços que s’han fet els darrers deu anys en el marc de promocionar els productes locals als dos costats de la frontera, amb fires i esdeveniments agrícoles, i l’estreta col·laboració amb el Parc Natural Regional dels Pirineus Ariejans.

Quant al grup específic d’Ensenyament Superior, ha abordat la mobilitat dels estudiants andorrans a diferents universitats franceses o el convenis d’estades formatives pels estudis de bàtxelor en infermeria, mentre, per primera vegada, hi ha hagut un grup de treball centrat en el Patrimoni i l’Acció Cultural per estudiar els possibles projectes de col·laboració al voltant de la protecció del patrimoni material i immaterial, com ara la candidatura transnacional per a la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra, o l’organització d’una visita a Andorra dels responsables culturals de la regió per permetre’ls conèixer els equipaments culturals i buscar establir una xarxa de formacions i tallers per als artistes.

D’altra banda, durant la trobada de Tolosa també s'ha celebrat una reunió de la  Comissió de seguiment de l’Acord franco-andorrà per a la gestió d’aigües, on, entre altres, s'ha repassat l’acord signat entre ambdós executius per a la connexió de les xarxes de recollida d’aigües residuals o la neteja realitzada al llac de les Abelletes aquest estiu. També s'ha compartit els resultats de la qualitat de l’aigua de la conca.

Al final del 5è Diàleg transfronterer, el sisè es farà a Andorra a finals del 2022, Espot s'ha mostrat satisfet del desenvolupament de la trobada, on “hem passat a una marxa superior en aquesta col·laboració amb França” i que serveix també per donar compliment al repte “d’equilibrar les relacions amb els estats veïns”.

grup
treball
més
àgils
Tràmits
duaners
productes
agrícoles

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte