Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada d'Espot i Grynspan.
Un moment de la trobada d'Espot i Grynspan.

Grynspan lloa Andorra per fixar l’agenda ambiental iberoamericana


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

“Andorra ha marcat una fita amb la reunió de ministres de Medi Ambient. Feia onze anys que no es feia, i el que ha passat avui aquí demostra la nostra fortalesa i la capacitat per consensuar i assumir nous reptes com és l’agenda ambiental iberoamericana”. Així de satisfeta s'ha mostrat la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, després de la celebració de la 10a Conferència Iberoamericana de ministres de Medi Ambient, que ha comptat amb representants dels 22 països de la regió, ja que “fixarà un abans i un després en l’acció iberoamericana en l’àmbit ambiental”.
I és que, com ha recordat Grynspan, “no teníem un marc que ens permetés actuar de forma coordinada i consensuada”, fet que canviarà a partir d’aquesta conferència ministerial que ha permès dotar-se d’“un instrument molt potent d’acció col·lectiva multilateral en el camp del medi ambient per a tots els països de la regió iberoamericana”.

Per la seva part, la ministra de Medi Ambient Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha destacat que la declaració aprovada en la trobada, que s’elevarà a la Cimera de caps d’Estat i de Govern prevista per al 22 d’abril vinent, “és molt ambiciosa” i inclou “dos reptes majors i urgents com són la pèrdua de biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic”. El text acordat incideix també en organismes com la Xarxa Iberoamericana d’Oficines de Canvi Climàtic (RIOCC) o la Conferència de Directors Iberoamericans de l’Aigua (CODIA) a qui “s’encomana a treballar amb relació i cooperació”.

Calvó, satisfeta per “poder presidir la conferència ministerial sobretot perquè fa onze anys que no s’organitzava i per tant onze anys on l’estratègia ambiental no estava damunt la taula de la Cimera Iberoamericana”, ha remarcat que la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 “ha posat en evidència l’estreta relació entre crisi sanitària i la crisi ambiental”, motiu pel qual la conferència ministerial i la declaració acordada “tenen molta raó de ser”.

Reunió amb Marsol
La secretària general iberoamericana ha aprofitat la presència al país per reunir-se també amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, per avançar en els preparatius per a la celebració del Fòrum de Govern Locals Iberoamericans, que inicialment s’havia de celebrar el proper 2 d’octubre i que s’ajorna a causa de la pandèmia de la Covid-19 fins a la primavera  vinent.

Grynspan
Andorra
agenda ambiental iberoamericana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte