Diari digital d'Andorra Bondia

Hass defensa la necessitat de crear un departament d’igualtat al país


Escrit per: 
Redacció


La secretària general de la Internacional Socialista de Dones, Marlène Hass (que està de visita al país), va manifestar que tot i que la presència de les dones al Consell General és “impressionant”, seria necessari que el país comptés amb una secretaria d’Estat d’igualtat “dotada de pressupost” perquè pogués “controlar el que passa amb els problemes de gènere”.

D’aquesta manera, el primer secretari del PS, Ferran Goya, va recordar que es tracta d’un compromís electoral i de fet va destacar el treball que està duent a terme el cap de Govern, Jaume Bartumeu, per poder crear aquest departament. Goya va remarcar, però, que no sempre és fàcil trobar la persona amb les qualitats necessàries i que alhora tingui disponibilitat per fer-se càrrec d’una secretaria. Malgrat això, va anunciar que la creació d’aquest departament està a punt de produir-se.
Hass va explicar que en molts països s’assegura la igualtat a través de quotes i va concloure que a Andorra aquest sistema no seria necessari. En aquest sentit, va remarcar que aquesta eina de quotes ha esdevingut eficaç per aconseguir la paritat, però va concloure que no és un sistema “etern” i que per tant espera que en “deu o quinze anys” ja no sigui necessari.
Un altre dels temes que es van plantejar en la roda de premsa que va oferir Hass va ser la de l’avortament, una qüestió que la secretària general de la Internacional Socialista de Dones considera que és difícil de solucionar. Goya, de la seva banda, va apel·lar a les dificultats per a la despenalització que suposa, d’una banda, la interpretació de la Constitució i, de l’altra, l’enfrontament institucional que podria provocar. Hass va manifestar que el fet que les dones no puguin avortar “és una violació dels drets humans”.
Hass va arribar al país dimarts i avui mateix mantindrà una trobada amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer.
Ahir la secretària general de la Internacional Socialista va oferir també una xerrada-debat sobre la igualtat i sobre com funciona i l’aborda l’organització.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte