Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d’un dels plens en què Ordeig encara exercia com a regidor, amb Barrera i Valls al costat.
Imatge d’un dels plens en què Ordeig encara exercia com a regidor, amb Barrera i Valls al costat.

Hi ha trencadissa a Compromís?


Escrit per: 
Alba Doral / Foto: BonDia

Carlota Valls, regidora de Compromís a l’Ajuntament de la Seu i consellera comarcal, no sembla tenir intenció de repetir a les llistes, com ha anat comunicant a alguns companys. Entre l’escollit com a cap de llista per a les pròximes municipals, Joan Barrera, i Àngel Rubio no hi ha feeling. Per dir-ho d’alguna manera. Valls i Rubio es fan costat mútuament. Ell apostava perquè fos Valls qui substituís Òscar Ordeig i no va estar gens d’acord en com es va dur a terme el procés de relleu. Les fonts, diguem-ne que oficials, del partit treuen ferro a tot plegat i asseguren que aquestes discordances són el fruit d’una situació de canvi com aquesta, però que ara “toca anar tots a l’una amb el candidat escollit”. Va ser unànime l’elecció dels que estaven a l’assemblea? Alguns no hi van ni anar perquè el malestar, diuen, ja existia prèviament. 

Les llistes, recorden des del partit –més amunt de Compromís per la Seu– encara no s’han començat a confeccionar i és normal, insisteixen, tant que hi hagi desavinences com que alguns dels elements decideixin no repetir.  Fan al·lusió a la “cultura de partit”, on l’organització està per damunt de les opcions personals. De totes maneres, asseguren que compten “amb tothom” per continuar treballant. També amb els dissidents. De fet, deixen veure que intentaran convèncer Valls perquè es quedi. Entre els discordants, almenys entre alguns, el disgust és tan profund que reclamen la intervenció d’un mediador. Algú amb pes però allunyat ja de l’acció política immediata. Algú com ara Joan Ganyet, posem per cas. 

Que les aigües venien remogudes es veia venir. Al ple del Consell Comarcal de dimarts a la tarda, no obstant això, la fotografia era preocupant: només hi havia Valls. Res a veure amb cap dissensió, s’esforcen a explicar: Jordi Vila prou feina tenia amb els estralls de l’incendi a Oliana; Jordi Nadal estava de vacances i Toni Mas, lligat per obligacions professionals. A banda, en un ple que canviava el dia habitual, dijous, per dimarts, i al qual no es va permetre assistir a distància. Casualitats, doncs. De fet, puntualitza alguna altra font, és precisament entre els regidors dels municipis de la comarca on Valls està molt valorada. 

L’estructura del partit persevera en la bona elecció de Barrera com a cap de llista i apunta que simplement li toca, com és natural, crear-se el seu equip, envoltar-se de la gent amb qui pugui treballar en confiança. 

Guardia i Gurrera
I ja posats en farina preelectoral, tot i que pel que fa a altres formacions, sembla que Carlos Guardia no estaria disposat a repetir a la llista d’ERC, i probablement tampoc Joan Gurrera per Junts. 

trencadissa
Compromis

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte