Diari digital d'Andorra Bondia

Impuls a un acord d’intercanvi de dades amb els Estats Units


Escrit per: 
Agències

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, s'han reunit dilluns al seu despatx amb el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Greggory D. Crough, en una trobada per tractar de diferents qüestions bilaterals i que Espot va aprofitar per trametre la voluntat d’Andorra de signar un acord en matèria d’informació fiscal amb els EUA, segons van informar fonts de l’executiu.

Durant la reunió entre Espot i Crough, també es va parlar de la pròxima arribada del nou ambaixador dels Estats Units a Espanya i Andorra, Alan Solomont, bloquejada de moment després que el senador republicà Charles Grassey ha endarrerit la confirmació com a ambaixador amb una pregunta sobre la decisió d’acomiadar un inspector de programes voluntaris.

En la visita es van avaluar també les “bones relacions” entre tots dos països i es va valorar positivament la participació d’Andorra en el Visa Waiver Program, que permet als andorrans visitar els Estats Units sense necessitat de visat. Així mateix, Espot i Crough van destacar la bona col·laboració que hi ha en els àmbits educatiu i cultural mitjançant el programa de beques Fullbright.
Precisament, ahir també es va reunir el comitè bilateral Full­bright copresidit pel ministre i el cònsol, en què es va treballar en la selecció dels dos candidats per al proper curs 2010-2011. El comitè va evidenciar el bon funcionament del programa i les dues parts van manifestar la voluntat de continuar treballant per oferir aquesta possibilitat als estudiants d’Andorra.

La delegació andorrana ha estat formada pel ministre; el secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles; el rector de l’UdA, Daniel Bastida; la directora d’Afers Generals, Bilaterals i Consulars, Eva Palacios, i el director del programa Full­bright, Enric Manel García.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte