Diari digital d'Andorra Bondia

Increment del llindar per al delicte de contraban


Escrit per: 
Agències

El Govern espanyol ha presentat una modificació de la Llei orgànica de repressió del contraban amb l’objectiu d’actualitzar la tipificació d’aquest delicte d’acord amb els compromisos internacionals assumits.

D’aquesta manera, els nous imports mínims per a la delimitació del delicte es volen fixar en 50.000 euros amb caràcter general i en 20.000 euros en el cas del tabac, una xifra que actualment se situa en 6.000 euros. Demà s’inicia al Senat el debat en comissió de les 27 esmenes presentades, algunes de les quals destinades a reduir aquest increment del llindar del delicte de contraban de tabac, ja que alguns grups parlamentaris consideren que tindrà efectes negatius per a l’economia espanyola, i concretament en el sector de la venda minorista de tabac.
Convergència i Unió ha presentat una esmena per reduir el llindar fins a 12.000 euros, mentre que el Grup Mixt proposa que no sigui superior a 9.000 euros, argumentant que la mesura és desproporcionada i produirà greus conseqüències en l’economia general espanyola.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte