Diari digital d'Andorra Bondia
Una persona exercint el vot judicial en les passades eleccions generals.
Una persona exercint el vot judicial en les passades eleccions generals.

Indiferència dels partits per la impugnació de les eleccions


Escrit per: 
M. P. / Foto: M. P.

La decisió d’un advocat d’entrar una demanda a la Batllia per impugnar les eleccions no ha generat massa rebombori entre els partits que van concórrer a les eleccions. De fet, la majoria han preferit no pronunciar-se en espera de saber si l’acció judicial acaba tenint recorregut o no. Qui sí que ha valorat la situació és la consellera general electa d’Andorra Endavant, Carine Montaner, que també va ser una de les persones a posar el focus en la manera com s’havien transportat les paperetes del vot judicial. Montaner, en una publicació a les xarxes socials, va deixar clar que “hem acceptat el resultat i mirem endavant cap a les eleccions comunals”. En aquest sentit, va concretar que “no farem cap acció judicial pel procediment de les eleccions”, però en canvi, sí que va avançar que des del Consell General intentaran “canviar” la Llei electoral en allò referent al procediment del vot judicial.

Des de Concòrdia, Cerni Escalé, va exposar “confiança en els batlles i magistrats” que hagin d’avaluar la demanda i va deixar clar que “no es fa política d’allò que ha de dirimir la Justícia”. Amb tot, sí que va apuntar que des de la formació consideren que caldria “una reflexió àmplia sobre la Llei electoral”.

Posicionament semblant al manifestat per Judith Pallarés. “Sota el nostre criteri el vot judicial funciona, és una situació pròpia d’Andorra i la veiem bé. Segueix totes les garanties”, va exposar qui va ser candidata d’Acció i actual ministra d’Afers Socials en funcions. En tot cas, va indicar que “qualsevol millora” que es pogués aplicar en el funcionament d’aquest o altres procediments “és benvinguda si és necessària”.

De la mateixa manera, va recordar que des de la seva formació en el programa electoral es proposava una revisió de la llei electoral per “ampliar la representativitat i veure si es podia obrir el debat de les llistes obertes”, ja que consideren que en alguns aspectes la representativitat i la proporcionalitat podria ser millorable.
Des de Demòcrates, Liberals i Partit Socialdemòcrata, es va declinar fer valoracions de moment.

impugnació
eleccions
partits
indiferència

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte