Diari digital d'Andorra Bondia
Indignació entre l’oposició per la indemnització del SAAS a Quirze Font
Indignació entre l’oposició per la indemnització del SAAS a Quirze Font

Indignació entre l’oposició per la indemnització del SAAS a Quirze Font


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Les formacions polítiques de l’oposició van fer pública ahir la seva indignació pel fet que el ja ex-director econòmic i de recursos generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Quirze Font, abandoni l’organisme després de ser indemnitzat amb 70.000 euros i perquè no hagués estat cessat de forma fulminant i sense cap tipus de compensació després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes.
Des del grup parlamentari liberal, la consellera general Carine Montaner, que va recordar que tot just fa una setmana havia presentat una pregunta per saber quan es faria efectiu l’acomiadament de Font i quines mesures de control al SAAS es posaven en marxa per evitar que no es repetís una situació com aquesta, es va mostrar sorpresa i va criticar la passivitat de l’executiu i el fet que “s’hagi mantingut aquesta persona tant de temps sabent les irregularitats que s’havien detectat”.
Quant a la indemnització, Montaner va preferir no opinar fins a conèixer el contingut de l’informe jurídic esmentat pel titular de Salut, la còpia del qual demanarà a l’executiu.
Per la seva part, la parlamentària del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, que va assegurar que des de la formació s’entén que l’acomiadament de Font és conseqüència de totes les irregularitats detectades tant pel Tribunal de Comptes com en les tres auditories que es van fer posteriorment, va “lamentar profundament” que s’hagi indemnitzat l’exresponsable econòmic del SAAS.
“Volem saber què els ha fet prendre aquesta decisió”, va destacar Gili, que va avançar que “pel que hem pogut consultar suposem que deu haver-hi un problema de prescripció perquè, mirant el Codi de relacions laborals, constatem que és relativament curta”.
Així mateix Gili, que ahir mateix va tramitar una demanda d’informació per obtenir l’informe jurídic, va criticar la inacció del Govern, al qual va responsabilitzar de la indemnització si s’acaba confirmant el problema de prescripció, i va recordar que el cessament de Font s’ha acabat portant a terme per la pressió del mateix SAAS i la Caixa Andorrana de Seguretat Social.
Des de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet va assegurar que “podria entendre que fos un acomiadament causal, que ell el recorregués i que després la Batllia decretés que fos improcedent i toqués pagar, però no que es faci al revés”. I és que “sobta” que marxi “amb una indemnització quan l’afer està a la fiscalia”, va insistir Bonet, que va lamentar que “tenim una certa facilitat per indemnitzar” i es va preguntar pel que “deixarem de fer o de millorar al SAAS per pagar aquesta indemnització”.
Per tot plegat, Bonet, que va considerar que davant de totes les irregularitats que hi ha hagut en aquest període era “evident” que s’havia de cessar el responsable econòmic, va presentar ahir mateix una demanda d’informació per conèixer els detalls d’aquest “informe jurídic” i com es justifica que “aquest acomiadament hagi de ser no causal”.

SAAS
Quirze Font
acomiadament
indemnització
Rosa Gili
Carine Montaner
Sílvia Bonet

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte