Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Afers Exteriors d'Indonèsia, Retno Marsudi,
La ministra d'Afers Exteriors d'Indonèsia, Retno Marsudi,

Indonèsia i Andorra celebraran 25 anys de relacions diplomàtiques amb un programa cultural conjunt


Escrit per: 
Redacció

Andorra i Indonèsia commemoren avui el 25è aniversari de l’establiment derel acions diplomàtiques, signades el 26 de març del 1996, entre ambdós països. Per celebrar aquesta fita històrica, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la seva homòloga, Retno L.P. Marsudi, han enregistrar un vídeo amb un discurs de felicitació.

En el seu parlament, les dues ministres s’han compromès a seguir reforçant les relacions bilaterals i la cooperació existents per fer front a prioritats i reptes comuns lligats a la recuperació post-pandèmia.

A més, els dos països treballen en l’organització d’una sèrie d’actes que tindran lloc durant els propers mesos sota el lema Andorra-Indonèsia, connectant a la gent, construint el nostre futur. L’objectiu és aprofitar aquesta commemoració per fomentar els lligams entre els joves i la ciutadania d’Andorra i Indonèsia a través de la creativitat, la innovació o l’emprenedoria.

El primer d’aquests actes es realitzarà a l'abril i consistirà en una recepció telemàtica en la qual s’emetrà un concert de gamelan –grup d’instruments indonesis– alhora que una jove artista andorrana l’interpretarà en forma d’obra pictòrica. Actualment, Andorra i Indonèsia cooperen en els àmbits bilateral i multilateral, I comparteixen prioritats, com la importància del turisme per a l’economia o la lluita contra el canvi climàtic. A més, les dues ministres d’Afers Exteriors coincideixen en la necessitat de reforçar la presència de les dones en les relacions internacionals.

De fet, recentment Andorra va donar suport a l’establiment de la Xarxa de dones negociadores i mediadores de la pau del sud-est asiàtic (Snwpnm), una iniciativa liderada per la seva homòloga indonèsia en el marc de les Nacions Unides. Amb aquest comunicat de premsa, Andorra i Indonèsia volen deixar palesa la seva intenció de seguir enfortint els vincles que els uneixen, en benefici d’ambdós països i dels seus ciutadans.

Andorra
Indonèsia
25 anys
aniversari
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic